שיני בינה תחתונות כלואות וקירבה לעצב

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/04/2005 | 02:42 | מאת: גילי

לד"ר שלום, לאחר צילום פנורמי וצילום C.T , נראה בברור כי השיניים נמצאות במרחק של מילימטר או שניים מהעצב המנדיבולארי בשני צידי הלסת. מן הסתם, אני אמור לעבור עקירה כירורגית ... איזה פחד רופא השיניים יידע אותי באפשרות של נזק עיצבי כזה או אחר ומכיוון ש " בורכתי " בשניי פוטנציאלים, הדבר טורד את מוחי ומחשבותיי. מספר שאלות לי אליך בבקשה 1. האפשרות לנזק כזה נובעת מזריקת ההרדמה, כלומר, פגיעת המחט בעצב ? או / גם מההתעסקות עם השן הכלואה עצמה ? סדר הפעולות של הרופא הוא ( בקיצור ) חיתוך החניכיים, "ניסור" השן לשניים או יותר חלקים, הוצאת כל חלק בניפרד, תפירת האזור, נשיקות וחיבוקים ... בעצם ... זה עם זוגתי ... הריי עם כל ההתעסקות הזו בקרבה כזו לעצב עלול הרופא לגעת / לפגוע / לדחוף / למשוך / לקרוע / ( הוסף או השלם ) ואז ... שישו ושימחו ? 2. במידה ואני בכיסא הרופא ומאיזו שהיא סיבה, זזתי, קפצתי, נמתחתי, רעדתי, ... , ( הוסף / השלם ), האם אין בכך סיכון מוגבר לפגיעה במצב זה שמהתחלה הינו עדין ? האם אין עדיפות לעבור עקירה כזו בהרדמה מלאה שבה אני ישן ושקט ורגוע ? בנוסף, הרדמה מלאה הריי תמנע את המצב של נעילת שרירי הלסת ... לא ? בתודה מראש.

26/04/2005 | 11:07 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לגילי בעקירות שיני בינה תחתונות קיים סיכון נמוך של פגיעה עצבית , רק במקרים מועטים הפגיעה היא לצמיתות ובד"כ נובעת מהעקירה עצמה ולא מההרדמה. במידה ואתה חרד, אין צורך בהרדמה כללית, ניתן להסתפק בטשטוש לווריד בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות