כאב ונפיחות במפרק האצבע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

26/11/2020 | 18:56 | מאת: מתן

שלום, מזה חצי שנה יש לי במפרק האצבע נפיחות, כאב למגע וכאב והגבלה בתנועה. (ככל הנראה כתוצאה ממכה.) עשיתי רנטגן ו אולטסאונד ולא ראו שם שום דבר חוץ מקצת נוזלים. הרופא המליץ לי ללכת לפיזיוטרפיה. האם זה הגיוני שפיזיוטרפיסט יעלים את הנפיחות והכאב, מה שלא עובד לבד במשך חצי שנה? הרי אני גם לבד מזיז את אצבע כל הזמן. האם כדאי להתעקש על בדיקה יותר מעמיקה כמו CT וקבלת איזו תרופה או זריקה או משהו?

מתן שלום, נפיחות ורגישות לאחר חבלה למפרק עשויים להימשך זמן רב ולעיתים, תמיד תישאר מגבלה מסויימת. לרוב, כשבדיקות הדימות תקינות, הדבר נובע מ"נקע" של הרצועות ואכן טיפול פיזיותרפי וריפוי בעיסוק יכולים לעזור. מנגד, חצי שנה לאחר החבלה, היעילות פוחתת משמעותית. לדעתי אין צורך בהעמקת הבירור, אבל בהחלט כדאי לגשת להיבדק אצל כירורג יד על מנת לראות שלא פוספס שום דבר. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד