פוליניורופטיה אקסונלית סנסורית תשובה של EMG

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/06/2020 | 12:41 | מאת: נורית אבס

עקב בלטים בC4.5.6.7 נעשתה בדיקה EMG וזו התוצאה אשמח לקהל הסבר. התור לרופא שביקש את הבדיקה בעוד חודש תודה לבודק

נורית שלום, נוירופתיה הינה נזק עצבי. נזק כזה יכול להיות מכני (לדוגמא לחץ על עצב ספציפי) או פולינוירופתיה כלומר נזק במספר עצבים. סיבי העצב מכילים סיבים מוטורים (שאחראים לתנועה) וסנסורים (שאחראים לתחושה). הסיבות לנזק רחב כזה הינן לרוב סכרת, חסר תזונתי או חוסר איזון הורמונלי. יש לחזור לרופא עם התשובה על מנת לערוך את הבירור המתאים. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד