מרפק טניס/מרפק גולף- כאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

26/05/2020 | 00:12 | מאת: דןד

שלום אני בן 32. לפני מס' שבועות ניסיתי להתחיל באימוני כוח, בצורה לא מדורגת. מאז התחילו כאבים במרפק פנימי וחיצוני כבר מס' שבועות שלא חולפים. לפי מה שקראתי הסימפטומים תואמים לתופעה של מרפק טניס/מרפק גולף (כנראה שניהם). שמתי לב ששימוש בסמארטפון גם כן מאמץ אזור זה וגורם לכאבים תוך כמה זמן התופעה חולפת? עברו כבר מס' שבועות ואין שיפור כל כך. אשמח לתשובתך

דוד שלום, הסיכוי שאתה סובל הן ממרפק טני והן ממרפק גולף בו זמנית אינה גבוהה (אם כי תוארו מקרים כאלו בעבר). לפי הסיפור יותר סביר שמדובר ב-STRAIN של השרירים עקב פעילות כח לא מדורגת. ממליץ להיבדק ע"י מומחה לכירורגיה של היד או אורטופד על מנת להבחין בין האפשרויות. כעקרון, אם אכן מדובר במרפק טניס/גולף, הרי שזוהי תופעה שנוטה לחלוף מעצמה, אך משך הזמן הממוצע הינו כשנה וחצי בהן עשויים להיות גלי כאב משתנים בעוצמתם. מאחר ולא סביר להמשיך לסבול תקופה כל ארוכה, ניתן להיעזר בפיזיותרפיה, חבק למרפק וזריקה מקומית של סטרואידים. יש דיווחים גם על הטבה עם תרופות נוגדות דלקת. אותם מקרים נדירים שלא מסתדרים עם כל הנ"ל וחלף זמן רב, מטופלים בניתוח. לאור זאת, ממלית לגשת תחילה להיבדק על מנת להגיע לאבחנה הנכונה ובהתאם לכך לבחור את הטיפול הנכון.

26/05/2020 | 11:27 | מאת: ירון123

שלום שוב, אם מדובר בכאב שלא חולף מזה מס' שבועות האם זה יכול להיות STRAIN של השרירים כפי שכתבת? האם זה יכול להיות סימן מחשיד לדלקת מפרקים? (אבא ודוד חולים בדלקת מפרקים) בתודה

שתי האפשרויות קיימות: הראושנה מתאימה יותר לשיפור שזה החל לאחר מאמץ גופני לא מבוקר והשניה בד"כ אמורה להתבטא גם עם כאבים במפרקים אחרים

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד