חצי כף יד רדומה זרת וחצי קמיצהדד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/04/2020 | 02:52 | מאת: מנננ

אני עם חצי כף יד רדומה זרת + חצי קמיצה. עבר כבר שבועיים וחצי, לדעתי עכשיו זה קצת יותר חזק. השאלה היא כזאת, האם ייתכן שזה יעבור לי גג תוך חודש. ואין לי אפשרות כרגע לעשות EMG בגלל שסגרו הכל, אך זה ממש מציק לי. זה לא נגרם מחבלה או מפציעה, אלא באמצע יום אחד בעבודה. שלפני 4 ימים הייתי בכלל שבועיים בבית. ממה זה נגרם ? האם יש סיכוי להחלים מהמצב שלי בלי ניתוח ? מה אני עושה בנוגע לתורים EMG רק עוד חודש ויש מצב שלא. מה לעשות?

שלום, נררה שאת/ה מתאר/ת מצב של תסמונת התעלה הקוביטלית, שינה לחץ. על עצתב אולנרי במרפק. EMG רק יאושש את האבחנה, אך אינו הטיפול. אינני יכול לנבא את לוחות הזמנים ואם המצב יגיע או לא יגיע לניתוח; בכל מקרה תחילה יש לנסות טיפול לא ניתוחי. העצב עובר מאחורי המרפק ולכן בזמן כיפוף נוצרת מתיחה שלו והחמרה התסמינים שאת/ה חש/ה. לכן, על מנת להקל את התסמינים יש ליישר את המרפק, בעיקר בזמן שינה. יש לגשת למכוני ריפוי בעיסוק על מנת שיבנה סד השורמ את המרפק ביישור ולחבוש אותו במהלך הלילה. באם המכון אינו עובד, יש לפנות לאורטופד/מומחה לכירורגיה של היד בקופה ולקבל הפניה לסד תעשייתי. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד