תסמונת ע"ש דה קרווין אחרי לידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

18/03/2020 | 03:47 | מאת: שני

שלום רב, בת 46, אמא טרייה לילדה בת שלושה חודשים. לפני כחודש וחצי הופיעו כאבים חדים במפרקי כפות הידיים עקב הרמה ונשיאת התינוקת ובנוסף בליטת עצם במפרקים. רופא משפחה אמר שמדובר בתסמונת דה קרווין ונתן טיפול תרופתי של סלקוקס ולאחר מכן מסוליד שלא עזרו, גם וולטרן וקטו ספריי בשילוב התרופות לא עזרו. התחלתי פיזיותרפיה אתמול. עשו אולטרסאונד ומדבקות תומכות. היום הופיעה מעט נפיחות בצידי המדבקה בשתי הידיים. בנוסף חובשת עם תחבושת אלסטית במהלך היום כדי להקל מעט את הכאבים בזמן הרמת התינוקת. השאלה היא מהם סיכויי ההחלמה בעזרת הפיזיותרפיה כל עוד אני מרימה את הילדה? אמנם משתדלת להרים כמה שפחות אך עדיין... חוששת שהמצב יחמיר. תודה מראש

שני שלום, דה קוורון הינה תופעה נפוצה לאחר לידה, מדובר בלדקת של הגידים המיישרים את האגודל. ברוב המקרים, עם הזמן התופעה תחלוף גם אם לא תקבלי שום טיפול, אך בד"כ מדובר בחודשים ולכן אנשים פונים לטיפול רפואי. הטיפולים שאת מבצעת הינם מקובלים ןעשויים לתת פיתרון, אך הטיפול היעיל ביותר עם תגובה מהירה ומשמעותית הינו ע"י זריקה מקומית של סטרואידים. תופעות הלוואי מינימליות והיעילות גבוהה ביותר. ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד