עברתי ניתוח טרפזיום מתי יעלמו הכאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

27/01/2020 | 08:23 | מאת: נאנא

הי לפני חודש וחצי עברתי את הניתוח והיתה היד בגבס למשך 3שבועןת ועכשיו עם סד עד מתי הנפיחות ?ביד והאם טבעי שעד היום היד ובמיוחד האגודל נפוח?אני עושה ריפוי בעיסוק וגם פיזותרפיה רק פעם בשבוע כל אחד..עדיין היד כואבת מתי חוזרת היד לתפקד רגיל ..קשה עם התרגילים .ולמה קשה מאד בשעות הבוקר מרגישה שהיד קשה מאד

נאנא שלום, כל מה שאת מתארת נורמלי לניתוח שעברת. מדובר בניתוח מוצלח לכאבים אל השיקום צפוי בין 3 חודשים לחצי שנה בברכה, ד״ר יהודה

27/01/2020 | 11:50 | מאת: נאנא

למה היד נפוחה במיוחד לאחר הסרת הגבס ..היום יש שיפור אבל מבקשים ממני בפיזותרפיה ללחוץ על פלסטלינה קשה ולעסות אותה באגודל וזה מאד כואב ומבקשים ממני להתעלם מהכאב ..האם אני צריכה לעשות את הפעולות שמאד מכאיבות? בתקופה זו אני בקושי סוגרת את היד ולא עד הסוף ועוד שאלה..למה בבטקר היד קשה וקל יותר להניע אותה לאחר מימ חמים

ברור שיהיו כאבים אחרי ניתוח מסוג זה, בודאי חודש וחצי לאחריו, אבל את בשלב שצריך להפעיל ללא מגבלות, גם אם כואב. ממליץ לקחת משככי כאבים לפי ההפעלה. הנוקשות בבוקר כי הרקמות "קרות" והגמישות שלהם הולכת לאיבוד ועם חימום הרקמה הגמישות חוזרת. כפי שציינתי, מהלך תקין לניתוח שעברת. אני מניח שבעוד מס' שבועות תרגישי שיפור משמעותי.

23/02/2020 | 14:31 | מאת: נאנא

אני 72 יום לאחר הניתוח יש לי כאבים בכל היד ובמיוחד האגודל מרגישה זרם בנגיעה על בסיס האגודל האם העצב נפגע? האם הניתוח גורם לכך ?מה אעשה?

פני לרופא המנתח

25/02/2020 | 19:00 | מאת: נאנא

התור למנתח עדיין לא נקבע וכנראה רחוק..עברתי צילום כף היד שעברתי בה ניתוח הסרת עצם פרטזיום תשובה : רושם של שבר ישן בסקפואיד שינויים ציסטיים בעצמות הסקפואיד ולונטום-שינויים ארטרוטיים

אינני יכול לעזור עם הקדמת התור

25/02/2020 | 22:33 | מאת: נאנא

מה ההבחנה שלהם ?האם זו פגיעה עצבית ?האם בגלל שחסרה עצם כתבו היה שבר האם אמשיך בפיזותרפיה יש לי תור מחר ???היד כואבת

21/03/2020 | 13:01 | מאת: נאנא

נדחה התור למנתח בדל המצב עכשיו וגם התורים לאיפוי בעיסוק וגם פיזותרפיה ואני סובלת מכאבים והאגודל נפוח ולעיתים קרובות מרגישה כאב חד כמו זרם ידמלי ביד ובמיוחד באגודל ובמרום הניתוח..עזרו לי מה אעשה האם החימום אסור? מרגישה מוגבלת התנועת האצבעות ובמיוחד האגודל ..האם עליי לעשות תרגילים לבד?מה מותר ומה אסור אם אכן עש פגיעה עצבית מהניתוח ??הרי אין לי תור למנתח ושופ גישה אליו בכאוב

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד