טריגרים של אצבעות אחרי שבר אגודל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/12/2019 | 12:30 | מאת: שימי

שברתי אגודל (שבר סקי ללא תזוזה וללא ניתוח) לפי 4 חודשים. חודש אחד בגבס. יש לי תופעה מוזרה, שבבוקר קשה לי לכופף את אצבעות כף היד, ויש כמו מעצורים באצבע, אמה וקמיצה, שאם אני מכופף פושט אותם, יש תחושה של טריגרים. קראתי שזה קורה אם מכופפים את האצבעות הרבה, ואני בהחלט עשיתי זאת משך 3 חודשים עם כדור ספוג ופלסטלינה, בשביל פיזיוטרפיה. האם יתכן שזה גרם לנזק וישלי טריגר פינגר בכמה אצבעות עכשיו?

שימי שלום, אצבע הדק הינה תופעה נפוצה לאחר חבלות וקיבוע של היד. ניתן לטפל בכך ע"י ריפוי בעיסוק, נוגדי דלקת או זריקת סטרואידים מקומית לאצבע המעורבת. באם אין שיפור, אפשר לפתור את הבעיה בניתוח קטן בהרדמה מקומית. בברכה, ד"ר יהודה

01/12/2019 | 21:39 | מאת: שימי

אין בעיה כזו באגודל, אלא בשאר האצבעות. זו תחושה של חיכוך/קפיצה קטנה במפרקים המקורבים (אמצעיים), שנעלמת כחצי שעה אחרי שאני מתעורר ומתחיל להפעיל את היד. אני מנסה להבין אם זו תופעת לוואי של עיסוי יתר של כף היד בפלסטלינה וכדור ספוג... זה בהחלט לא באיזור השבר. האם זה "טריגר פינגר" ? או סתם קישיון ? והאם זה אמור לעבור מעצמו ? תודה

נראה כי אכן מדובר בטריגר פינגר, אך לא בהכרח קשור לעיסוי יתר. יכול להיות שישתפר עם הזמן, אך טיפול אפשרי הוא ע"י ריפוי בעיסוק, זריקת סטרואידים מקומית או ניתוח

02/12/2019 | 17:02 | מאת: שימי

האם אני אמור המשיך לעסות את היד עם ספוג/פסטלינה? כלומר, האם עבודה אינטנסיבית ל עיסוי עלולה להחמיר את המצב? או שלהיפך, דרוש עיסוי כדי לרפא את המעצור במפרק? מדובר במפרק אמצעי, לא המפרק בבסיס החיבור ליד.

מתיחות,חימום מקומי וסדים במכון ריפוי בעיסוק, שם גם תוכל לקבל הדרכה לתרגילי בית

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד