איך להחזיר את הכוח לכפות הידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/11/2019 | 16:07 | מאת: שיר

שלום דוקטור, בת 53 בריאה בד"כ. לפני 5 חודשים התחילו כאבים, חולשה ועקצוץ בכפות הידיים ובהמשך זה עבר לכאבים וחולשה גם בזרועות. בדיקת אי.אם.ג'י יצאה תקינה וגם נשללה אפשרות של מחלה אוטואימיונית כלשהי בבדיקות הדם. כמו כן נשללה תסמונת רנו (בקצות האצבעות כואב בעוצמה חזקה יותר מאשר בשאר אזורי כף היד ולכן נבדקה תסמונת זו). היום הידיים במצב שאני יכולה לתפקד והתרגלתי כבר לכאב אך הן חלשות (כואב בעת הרמת משקל קל יחסית כמו קערת זכוכית, וגם מתעיפות מהר בעת מאמץ) . הרופאים אומרים שאין מה לעשות ושהבדיקות לא מראות קיום מחלה כלשהי. השאלה, מה ניתן לעשות בכדי להחזיר לידיים את הכוח שהיה לפני ההתפרצות? איזה טיפול היית מציע?

שיר שלום, העובדה שהבדיקות תקינות, אינן בהכרח מעידות על אי קיומה של מחלה. צריך לזכור שגם הבדיקות הכי משוכללות אינן מדוייקות ב-100%. לכן אני הייתי ממתין קצת בשלב זה ואם אין שיפור יש לבצע בירור מחדש. בינתיים תוכלי להיעזר בריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה על מנת לחזק שרירים. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד