כאב בשורש כף היד ואצבע 3 לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

23/10/2019 | 04:35 | מאת: דן

שלום, לפני כחודש נפלתי על יד ימין, כאשר לאחר יום החלה נפיחות באצבע 3 (אמה), לאחר פניה למוקד הובחן שבר בגליל פרוקסימלי (אצבע 3) וביצעו קיבוע לאצבע. לאחר ביקורת אצל רופא אורטופד נאמר שאין שבר ושיש להוריד קיבוע לאחר כשבוע מהנפילה והתחלה של הנעה של האצבע. לאחר כשבועיים המשיכו כאבים באזור שורש כף היד. פניתי שוב פעם למוקד ובוצעו צילומים לשורש כף היד. בפענוח לא הודגם שבר בשורש כף היד ולא בעצם הסקפואיד. לאחר כחודש מהנפילה, אני עדיין מתעורר כל לילה בגלל התקשות אצבע 3 וכאבים בשורש כף היד. האם מדובר בתהליך רגיל, שאמור להיפסק לאחר מספר שבועות או שנדרש בירור נוסף?

דן שלום, נוקשות לאחר חבלה ביד הינה תופעה נפוצה וחולפת לאחר כמספר שבועות, תלוי בעוצמת החבלה, המנגנון והיקף החבלה (כמה רקמות נפגעו, עצמות נשברו ...). גם חבלה לרקמה הרכה בלבד (ללא שברים) יכולה להתייצג בנוקשות שעם הזמן תשתפר. ממליץ להיעזר בפיזיותראפיה וריפוי בעיסוק לצורך החלמה מהירה יותר. אולם, לעיתים ישנם שברים/פציעות מפוספסות בצילומים ראשוניים, היכולים להסביר מהלך החלמה ארוך מהצפוי. לכן מה שחשוב הוא המגמה. כל עוד קיים שיפור לאורך הזמן, הייתי ממתין וממשיך להפעיל את היד. אם אין מגמת שיפור, יש להיבדק מחדש אצל מומחה ךכירורגיה של היד ולבצע בדיקות עזר בהתאם לממצאים. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד