כאבים (דלקת ) מפרק כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

13/10/2019 | 19:36 | מאת: גיא

שלום רב, אני סובל זה למעלה מחודשיים מכאבים בפרק כף יד שמאל, הרגישות התחילה לפני כשלושה או ארבעה חודשים בחדר הכושר בו בזמן התחלתי להרגיש רגישות במקום ולפני חודשיים אני זוכר שהייתה איזו תנועה לא נכונה שביצעתי עם המפרק ( פרק היד נשען לאחור ) ומיד התחלתי להרגיש את הכאב , מאז ביצעתי צילום רנטגן - התבהרות זעירה בסיס MC5- ציסטה סובכונדלרית ? ( כך נכתב -פרט לכך הכול תקין ) נשלחתי ל ct - בו הוא היה תקין גם כן , האורטופד חשש שזה גנגליון ושלח אותי לרנטגן ושם נכתב - הודגם בצקת ניקרת עם עודף נוזל והיפר - וסקולאריות במפרק בין הרדיוס לסקלפני , מתאים לתהליך דלקתי חריף של המפרק , ועוד נכתב - הגידים המיישרים תקינים ללא עדות נוזל בצקת הסתיידות או קרעיים ללא עדות לתהליך תופס מקום ציסטי או סולידי ללא עדות לקולקציה או בצקת תת עורית . אני ממש מרגיש בנקודת ספציפית (שמשפיעה מסביב גם ) כאב , ממש שאני נוגע בעצם בתוף המפרק או משהו כזה , הרופא שלי ד''ר ברנע משה טען שהוא מעולם לא נתקל בדלקת בפרק היד שכזו ( אין לי מושג למה הוא התכוון ) ... לפני 72 שעות קיבלתי זריקת קורטיזון לתוך המפרק , שאלותיי ד''ר נכבד : אני חווה עכשיו כאב האם זה יכול להיות מהזריקה ואם כן האם זה נורמלי ? מתי חומר הזריקה מתחיל להשפיע ? מתי ניתן לסכם האם הזריקה עזרה לפתרון המצב ? מהי ההשערה שלך לבעיה שלי אני עובד עצות ? והאם יש עוד איזו שהיא בדיקה שאתה ממליץ לעשות ? האם יש דרך נכונה לטיפול בבעיה שהיא לא כדורים או זריקה ( כדורים לקחתי כמה סבבים ) למשל פיזיותרפיה וכאלה ? המון תודה מקרב לב , גיא

גיא שלום, הסיפור שלך מורכב ולכן ללא בדיקה ואבחנה מה מקור הכאב, קשה לומר בדיוק איזה טיפול יעזור. מאחר שאתה מתאר כי הכאבים הופיעו לאחר פעילות בחדר הכושר והאולטראסאונד מראה דלקת במפרק, הייתי ממליץ על טיפול בנוגדי דלקת, מנוחה וחבישה אלסטית או סד. זריקת סטרואידים הינה טיפול אנטידלקתי מקובל ויעיל, אך מספר ימים לאחר הזריקה יכול להיות מוקדם מדי כדי לשפוט את הצלחתו. תוכל להוסיף טיפול נוגד דלקת בכדורים (ארקוקסיה, אטופן ...) ולהמתין. אם למרות כל אלו, עדיין אתה סובל מכאב, ממליץ להיבדקת אצל מומחה לכירורגיה של היד. חג שמח, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד