כאב, חודשיים אחרי חתך מבורג

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

05/10/2019 | 12:47 | מאת: נוגה

בת 50. לפני חודשיים חדר לי בורג חד, בכף יד שמאל, מתחת לאצבע 2. נהיה פצע פתוח. לצערי לא חיטאתי ולא שמתי פלסטר, ולכן בימים הבאים, הפצע נפתח כמה פעמים. לכן, לקח לו יותר מזמן מהרגיל להיסגר. ועד שנסגר, האיזור מסביב, 1 ס"מ לכל צד בערך, היה נפוח, אדום, וכואב. אחרי כ10 ימים מרחתי חד פעמית משחת פוסידיק אסיד. שהפסקתי, כי הרגשתי שעשתה לי סימפטומים סיסטמיים. המשחה כנראה האיצה סגירת הפצע ברמת העור . אבל אולי החמירה את המצב בפנים ? בסוף הפצע נסגר ברמת עור. בערך חודש- היה שקט בלי שום נפיחות או כאב. ושכחתי מזה. - אבל לפני שבועיים התחיל לכאוב. לא איפה שהיה החתך, אלא לפחות 1 ס"מ, דיסטלית=מעליו, - בשליש התחתון של אצבע 2 . יש שעות שממש כואב. ויש שעות שפחות אם המקום נלחץ כנגד משהו- שסוגרת מפתח, מרימה משהו קצת כבד וכו'  אח"כ לוקח כמה שעות, עד שהכאב נרגע - הכאב הוא מין תחושה של גודש נוזלים שמתפקע ולוחץ זה מדאיג אותי שזה החמיר כך, אחרי שחודש ומשהו אחרי שהיה בסדר. כאילו התעורר מחדש וזה כבר חודשיים אחרי הזיהום הראשוני עשיתי US, ולא מצאו כלום. האם יתכן שזה זיהום שנשאר בריקמה הרכה שם, והתעורר מחדש ? מה יכול לגרום לכאב הזה ?

נוגה שלום, יכול להיות שמדובר בזיהום או שארית גוף זר. יכולה להיות פגיעה עצבית או שאולי זהו חלק מריפוי תקין של פצע. לצורך אבחנה מבדלת בין האפשרויות, ממליץ להיבדק את מומחה לכירורגיה של היד. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד