פגיעה עצבית כרונית ביד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/09/2019 | 17:45 | מאת: אתי

היי דוקטור שאלתי היא כזו לפני כ 6 שנים עברתי ניתוח עמ"צ להיצרות חוליות לפני כשנתיים המצב החמיר אני באותו מצב לפני הניתוח עם קרינה לידיים בבדיקת emg נאמר ונכתב. פגיעה עצבית כרונית ביד ימין. האם קיימת אפשרות שהפגיעה כתוצאה מהמצב של עמ"ש צווארי?? קשיון כפות ידיים. מגבלה ביד ימין בעיקר וכאמור חולשה בתפקוד יד ימין תודה

אתי שלום, את מתארת פגיעה עצבית כתוצאה מלחץ על שורשי העצבים שיוצאים מהצואר לעבר הגפה העליונה. יש לפנות לפורום עמוד שדרה או מומחה לנושא זה. עם זאת, יש לציין כי פגיעה בעצבי הגפה יכולה לנבוע גם מלחץ לאורך הגפה עצמה ולשם כך יש להיבדק ע"י מומחה לכירורגיה של היד ולעיין ב-EMG. המלצתי להתחיל בבירור עמוד שדרה ואם יש מקור לפגיעה שאינו ממקור צוארי, להמשיך בירור ע"י מומחה לכירורגיה של היד. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד