שבר בשורש כף היד לפני חודשיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

03/09/2019 | 10:23 | מאת: אהוד

שלום רב אני צעיר בן 29. עושה פעילות ספורטיבית. לפני כחודשיים נפלתי על היד ובמיון מצאו אצלי שבר בשורש כף היד בצילום הרנטגן. וגם קיבלתי הפניה לסיטי. שמו לי סד גבס כ 3 שבועות ואז אורטופדית מבריאותא אמרה שאין לי כבר שבר ואפשר להוריד את הסד. התחלתי תהליך של ריפוי בעיסוק ופיזוטרפיה (מפגש מכל אחד) ב 19.8 עשיתי את בדיקת הסיטי שהפנו אותי מהמיון ב 26.8 קיבלתי תוצאות ורשום שעדיין יש בעיות בשורש כף היד ממצאים: הודגם שבר מרוסק באספקט הוולרי של עצם הלונטום, ללא תזוזה משמעותית של הפרגמנטים השבורים. נצפה שבר תלישה זעיר נוסף הממוקם באספקט הפרוקסימלי של עצם הטריקווטרום. שאר העצמות הודגמו שמורות. המרווחים בין עצם הסירה לבין עצם הלונטום ובין עצם הלונטום לעצם הטריקווטרום הודגמו שמורים. המפרק הרדיו אולנרי הדיסטלי הודגם שמור, ללא סימני פריקה או תת פריקה. הרקמות הרכות: ללא ממצא בולט שאלות: 1. נצפה שבר תלישה זעיר - מה הכוונה בתלישה יש מה לדאוג? 2. הודגם שבר מרוסק - מה תהליך הריפוי של דבר כזה? 3. האם כדאי לי להמשיך בפיזוטרפיה או אני אמור לתת ליד עוד שמן להחלים? 4. מה הטיפול הכי טוב שאני יכול לעשות? זאת יד ימין והעבודה שלי כך שזה מאד מפחיד אותי. נכון לרגעים אלה זמן ממושך בהקלדה ותנועות כמו פתיחת דלת והרמת דברים גורמים לי כאב נסבל.

אהוד שלום, השברים שציינת, אינם מצריכים התערבות, אלא נוטים להתחבר בעמדה מתקבלת בתקופה של כחודשיים לאחר החבלה ועד אז ניתן להפעיל באופן מוגבל. לאחר מכן יש להעלות את דרגת האינטנסיביות של ההפעלה כולל שיפור טווחי התנועה וחיזור שרירים, ללא מגבלה. תהליך שצפוי להימשך לעוד כ-2-3 חודשים ואכן פיזיותרפאיה וריפוי בעיסוק יסיעו בכך, כולל תרגילים בבית. בברכה, ד"ר יהודה

04/09/2019 | 14:10 | מאת: אהוד

למעשה החזרת סד גבס או דבר כזה אינה נדרשת? אני יכול להמשיך בפעילויות הספורטיביות שאני עושה? שחייה וכדורגל (לא שוער כמובן :) )? האם כדאי לי להיות עם תחבושת אלסטית לקבע את המקום ביומיום \ בפעילות הספורטיבית? עבר כבר חודשיים ועדיין אני חש שם כאבים הם יחלפו והשבר אמור להתאחות לחלוטין נכון? כדאי לעשות עוד סיטי בעוד כמה חודשים או שאין צורך?

אהוד שלום, כאבים אחרי שבר כמו שתיארת יכולים להימשך מספר חודשים. מה שחשוב זו המגמה. אם הכאב בשיפור לאורך זמן אז אתה על הדרך הנכונה. חודשיים לאחר שבר כבר אמור להיות חיבור יציב שמאפשר הפעלה מלאה, אך ללא עומסים או ספורט תחרותי למשך עוד כחודש/חודשיים. אין צורך בקיבוע נוסף אך תוכל להיעזר בחבישה אלסטית להרחה על הכאב לפי הצורך. לגבי סיטי חוזר - באופן עקרוני אין צורך. אם לא יחול שיפור, יש לשקול סיטי חוזר

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד