עיסוק כטכנאית סונר לאחר ניתוח תעלה קרפלית דו״צ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/05/2019 | 09:59 | מאת: גלית

שלום וברכה ד״ר חיים יהודה ! עברתי ניתוח דו״צ של התעלה הקרפלית לפני 12 שנה ומאז ב״ה אין כאבים אבל יש מעט הירדמויות של הידיים בתנוחות מסויימות של שורש היד וכאבים שיכולים להופיע לאחר פעולות מאומצות כמו סחיטה או תרגילי כושר שדורשים השענות על כפות הידיים . אני טכנאית רנטגן ושאלתי היא האם אני יכולה לעבוד כטכנאית אולטרסאונד שד ?זה כרוך בהפעלה של לחץ מתון עם מתמר על השד לאורך 7 שעות באינטנסיביות מרובה . האם יש סיכון בפעולה כזאת יום יומית להזיק לשורש כף היד ולהחזיר את הסינדרום ?או שאין קשר ואוכל לעסוק בתפקיד ? תודה מראש !ישר כח על האתר והעזרה 🙏

גלית שלום, על פי הספרות שאני מכיר, לא הוכח קשר בין סוג תעסוקה לתסמונת התעלה הכפית. ישנה נטיה לחשוב כי עבודה ממשוכת מול מחשב גורמת לתופעה, אך אין עבודה קלינית אחת שהוכיחה זו בוודאות. מקובל להניח שעבודות עם מכשירי ויברציה או תנועות רפטטיביות מעלות את שכיחות התופעה, אך גם זה ללא תימוכין חד משמעיים. כמובן שעבודה ממשוכת בתנוחה קבועה עם שורשי כפות הידיים יכול ליצור כאבים ותסמינים נוספים, אך אינני רואה מניעה בסוג העבודה שאת מציינת. תוכלי לפנות גם לרופא תעסוקתי בעניין. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד