2 שאלות: אחת לגבי קרע בכתף והשניה מחלת דופיטרן בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

25/03/2019 | 00:00 | מאת: חן חודפי

היי רציתי בבקשה לשאול 2 שאלות לגבי בעלי, בעלי בן 68 עם רקע של סכרת, לב, cva ויש לו קרע בכתף שהובחנה ע"י אולטרסאונד נאמר לנו שאין מה לעשות אלא להתמודד עם הכאב, הדבר מגביל אותו מאוד בתנועה וגורם לו לכאבים עזים האם יש משהו שכן ניתן לעשות?? ושאלה שניה יש לו מחלת דופיטרן בכף היד בהתחלה חד משמעית הומלץ על ניתוח אך בעקבות ההסטוריה הרפואית הומלץ לאחר התלבטות על זריקת xiapex מה הגורמי סיכון בזריקה? והאם אכן זה הפתרון האידאלי עבורו?

חן שלום, 1. לגבי הכתף - בגילו לרוב מדובר בקרע ניווני של גידי הכתף ולכן פיזיותראפיה ונוגדי כאב הינם הטיפול הראשוני המומלץ. אם לאחר זאת עדיין יש מגבלה וכאב, אז יש לשקול ניתוח כאשר צריכים להילקח בחשבון הסיכונים בשל מחלות הרקע שלו 2. לגבי XIAPEX - היום זהו הקו הראשון בטיפול בדיופטרן והינו יכול להוות פתרון מצויין ללא ניתוח, אך קיים סיכוי לחזרת המחלה בטווח של מספר שנים (בגדול כ-50% מהחולים לאחר זריקה, יש חזרה תוך 5-7 שנים). הסיכונים הינם קרעים בעור שמתאחים ללא קושי, פגיעה בעצבים הנותנים תחושה לאצבעות או בגידים שמכופפים אותם. כששוקלים זאת מול הסיבוכים בניתוח ובהרדמה כללית עבור חולה עם מחלות רקע משמעותיות, הרי שזריקה שנעשית באופן אמבולטורי במסגרת מרפאה הינה פתרון הולם. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד