נפיחות בכף היד חשש לשבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

18/02/2019 | 14:23 | מאת: רועי

שלום רב לפני שבועיים וקצת קיבלתי מכה חזקה מכדורגל בכף היד הימנית. היד כאבה לי חששתי שזה שבר או נקע והלכתי לעשות צילום. האורטופד הסתכל על הצילום ואמר שאין לי שבר או נקע ושזה בסך הכל חבלה שקצת התנפחה(מיקום נפיחות הוא בצד שמאל למטה בכף יד ליד בסיס האגודל). - ולכך שם לי תחבושת אלסטית ואמר שזה אמור לעבור תוך שבוע. לאחר שבועיים עם האלסטית המצב היה אותו דבר (כאב ונפיחות) והלכתי לאורטופד אחר שאמר שזה מוזר שזה עדיין נפוח.- הוא שם לי גבס ושלח אותי לעשות צילום סיטי ולראות מומחה כף יד , אחרי זה הייתי אצל אורטופד אחר שאמר שאין צורך בסיטי ועשה לי צילום רגיל ושלח אותי לממוחה כף יד. הממוחה אמר שהצילום נראה בסדר וכנראה זה שבר למרות שלא רואים אותו ושם לי חצי גבס בצד התחתון של היד ואמר לי שתוך שבועיים חודש זה אמור לעבור... מאז כבר עבר שבוע והמצב אותו דבר הגיוני ששבר כל כך קטן שאפילו לא רואים בצילום לא יתאחה ב3 שבועות? (אגב היד עדיין נפוחה אותו דבר) האם זה יכול ליהות משהו אחר? ואם זה באמת שבר יש דברים שמומלץ לעשות כדי לזרז את האיחוי? תודה רבה מראש!

רועי שלום, שברים בעצמות הקטנות של שורש כף היד נוטים להתחבר תוך כ-6 שבועות, אך עשויים לכאוב כמספר חודשים, בעיקר בהפעלת לחץ מקומי. מה שחשוב לראות זה את המגמה של הנפיחות והכאבים. אם סה"כ יש שיפור אז אתה בדרך להחלמה. לציין כי יש יוצאי דופן של שברים שלא מתחברים, כאשר הנפוץ והבעייתי מבניהם הינו שבר בעצם הסירה, סקפואיד. אם נבדקת על ידי מומחה לכירורגיה של היד, אני מניח שהוא בדק זאת. אם היה חשד קליני לשבר בסקפואיד, סביר להניח כי הוא היה שולח אותך ל-CT. לכן, העובדה כי הוא רק הניח סד ולא ביקש CT, מראה לדעתי כי הוא לא חשד בשבר זה. אני מניח כי בעוד שבועיים-שלושה תחוש יותר בטוב. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד