כאב בלמתוח את היד אחרי דלקת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/09/2018 | 00:54 | מאת: שושי

שלום, לפני חודש וחצי התחילה דלקת ביד שמאל שהתפשטה לשני השרירים ולגיד (פעם ראשונה שיש לי דלגת ביד). הגעתי למצב שאין יכולת להזיז את היד. אחרי שבועיים של כאבים והתפשטות הכאבים אובחנה הדלקת, בהתחלה חשבו גב תפוס ולא הביאו טיפול (עד שהתפשט ליד שמאל כולה ויד ימין התחלה). פיזיותרפיה ואנטיביוטיקה עזרו. עכשיו אני במצב שאני לא יכולה להזיז את הידיים עד הסוף (גם ימין)... כלומר אני יכולה להזיז מעט ואם אני מותחת אז כואב... לדוגמה למתוח את היד כדי לקחת בקבוק שתיה מהשולחן אין לי אפשרות.. ממש מגביל כי זה בשתי הידיים... השאלה האם לחזור לרופא או שזה יחלים? אין לי כאבים חזקים כמו לפני הפיזיותרפיה. לא יודעת אם קשור- נהיית לי גם דלקת בעצם הזנב איכשהו...

04/10/2018 | 15:01 | מאת: ד"ר סורין יורדאש

שלום רב, לא ברור לי אם נבדקת על ידי רופא המשפחה, אורתופד, כירורג יד או ראומטולוג. ככלל אני לא ממליץ להמתין שהבעיה תחלוף אלא לבצע בירור, להגיע לאבחנה, ולקבל טיפול מתאים. במקרה של כאב מפרקים דיפוזי ובמספר מקומות בגוף יש מקום להיבדק גם על ידי ראומטולוג כדי לשלול דלקת פרקים. רפואה שלמה, ד"ר יורדאש סורין דניאל

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד