שחיקת סחוס -איך זה נקרא באנגלית/ לטינית?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

02/11/2004 | 00:09 | מאת: אסנת

שלום, לצורך חיפוש ידע באינטרנט אני מבקשת לדעת איך נקראת התופעה של שחיקת סחוס ברכיים ופרקי האגן, באנגלית. שאלה נוספת: מדוע שבר בעצם האגן אצל זקנים היא סכנת חיים? אני מבינה שיש כאן הגבלת תנועה חמורה וצריך תרופות נגד קרישת דם, אבל סיכון חיים? תודה מראש על תשובתך

02/11/2004 | 19:56 | מאת:

לאסנת שלום התהליך קרוי Oseoarthritis או Osteoarthrosis . במנוע חיפוש צריך להכניס את המילה יחד עם ברך KNEE או פרק ירך HIP. אצל אנשים זקנים שבר בפרק הירך גורם לריתוקם למיטה עקב כאבים. השבר מתחבר תוך ששה שבועות אבל זוהי תקופה קריטית. תקופה בה סיכוי גבוה להסתבך בדלקות ראות, פצעי לחץ, זהומים, ואצל חלק ניכר מסתיים במוות. ההליכה והניידות הנה חיים. שכיבה משמעותה מוות. בברכה ד"ר גרינטל