ציסטה בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

15/08/2005 | 17:39 | מאת: גבי

שלום רב, אני בת 72 במהלך החודש האחרון סובלת מכאבים הולכים ומתגברים בברך ימין מאחור ומעט פחות בכיפת הברך. בבדיקת אולטרה סאונד שנעשתה נמצאו הממצאים הבאים: suprapatellarw bursa הודגם נוזל לא צלול בכמות בינונית ב-lateral recess הודגם נוזל בכמות קטנה אזור פופליטאלי הודגמה ציסטה בגודל 2.6x0.8 ס"מ.(הtendonim1,2,3,4,5 - ב.מ.פ) המינסקוסים תקינים. אני רוצה לדעת איזה רופא יכול לטפל בבעיתי, אורטופד? כירורג? עד כמה חמור ממצא כזה? ואם אפשר לדעת מה הטיפול שניתן במקרים כאלה. תודה מראש גבי

15/08/2005 | 21:04 | מאת:

לגבי שלום ציסטה מאחורי הברך מהווה בדרך כלל סמן לבעיה בברך. לעיתים קרובות תהליך ניוון. מצד שני לפי בדיקת ה US מדובר על נוזל בתוך הברך???? הנכון לעשות הנו להבדק על ידי רופא משפחה. החושים המחודדים של רופאי המשפחה ינחו אותו והוא יאמר 'לאורתופד' 'לכירורג' ל פי הצורך. בניחוש: כדאי לבצע צילומי ברכיים בעמידה ולהבדק על ידי אורתופד..... בברכה ד"ר גרינטל