ניתוח החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

27/06/2005 | 02:25 | מאת: רונית

אמי בת 75, שברה את הירך פעם שניה, הפעם הראשונה היתה לפני כ-5 שנים, ואז בוצע ניתוח לאיחוי השבר שככל הנראה לא הצליח, בוצע ניתוח נוסף להוצאת מסמר ריצ'ארדס שיצא החוצה לאחר מס' חודשים ובמהלך אותו ניתוח רגלה התקצרה, ומאז כ-5 שנים התהלכה באמצעות הליכון, הליכה כבדה ואיטית, ונזקקה לעזרה בכל הפעולות התיפקודיות הפשוטות. כעת נפלה שנית ושברה את אותה עצם ירך, הוחלט על ביצוע החלפת מפרק הירך שאלותיי הן: האם שיטות הניתוח זהות בכל בתיה"ח בארץ? או שנהוגות שיטות שונות? מאחר וקראתי שביה"ח מאיר בכפר סבא צבר ניסיון רב עקב ביצוע 500 ניתוחי שבר ירך בשנה. האם לאחר הניתוח יש סיכוי שתוכל ללכת ללא עזרת הליכון, ורמת תיפקודה תשתפר? אודה על תשובתך בהקדם

28/06/2005 | 20:22 | מאת:

שלום וברכה מדובר כאן במצב סבוך של שבר חוזר במפרק הירך. חשוב לבדוק מדוע נגרם שבר נוסף. האם כתוצאה מחיבור לא מספק? אולי קרה משהו נוסף. אני סמוך ובטוח שהרופאים שלך לקחו זאת בחשבון ושקלו את כל האפשרויות וכאשר הם מציעים טפול בניתוח להחלפת המפרק - הרי זו הכוונה וזה הצורך. בין השורות מסתבר שאת מחפשת חוות דעת נוספת ומתלבטת. הדרך לענות הנה לפנות לחוות דעת נוספת, להזמין יועץ בתאום עם רופאי המחלקה, או לשוחח עם מנהל המחלקה וללמוד את האפשרויות השונות. בברכה ד"ר גרינטל