כאבים בירך ובברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

14/03/2005 | 21:55 | מאת: גיא

דוקטור שלום רב, אובחן אצלי patella tendinitis (בעברית אמרו לי שזה דלקת בגיד הפיקה וזה מתאים לפציעות ספורט וזה יכול להקרין לירך)טופלתי באטופן ואביטרן ושולחתי לטיפולי פיזיוטרפיה ,ד''ר הכאבים פוחתים אך לא עוברים עבר עברו חודשים+ מאז הפציעה ואני לא יודע מה לעשות כאשר האורטופדים אמרו שאיין לי שום דבר כי עשו את כול הבדיקות המקיפות,האם זה לוקח כול כך הרבה זמן להחלים? ד''ר אולי זה משהו כמו גיד שקרעתי או רצועה צולבת ? כי אני לא יודע למה הירך כול כך כואבת ,כאילו רגל ימין כבדה יותר מרגל שמאל,האם זה הגיוני? ד''ר שאלתי השניה לפני כשלושה חודשים לערך בעקבות משחקי כדורסל קבועים התחלתי לאחר המשחק להרגיש כאבים ברגליים כאילו מתחתי את כול השרירים ברגליים ומאז אני מרגיש אפילו שאני עולה בפעילות פשוטה במדרגות כאבים בשתי הרגליים כאילו שעכשיו חזרתי מפעילות מאומצת כלשהי ,כאילו השרירים שלי ברגליים התאמצו והרגליים כואבות לי ואני לא מבין למה ,אני מציין שאני סובל מספונדילוזיזיס בl5-s1 עם אנמוליות גם של הלימנה וגם של ספינוס פרוצס .(החלק הרך תקין) ועשיתי את כול הצילומים האפשריים ושום דבר מה הסיבה לדעתך לכאביים האלו ברגליים ?והאם יש בדיקות נוספות שעלי לעשות לדעתך?האם גרמתי נזק שבצילום לא רואים כמו שבר מאמץ?

15/03/2005 | 23:23 | מאת:

לגיא שלום התאור שלך מתאים לחצי ספר אורתופדיה... ניתן לשוחח על האפשרויות הגלומות בכל משפט שכתבת במשך ימים. ברור שעברת ברורים ממושכים, כאשר מבצעים כל כך הרבה סוגי צילומים יש בעיות שלא מגיעות לידי פיתרון כי אחרת לא היו צריכים לבצע כל כך הרבה צילומים. לא נעים לי לאכזב אותך אך הערכה לגבי הסיבה לכאבים ניתן לבצע במסגרת מרפאת מומחרים ורצוי מומחה בתחום אורתופדית הספורט ואולי אורתופדית עמוד השדרה בברכה ד"ר גרינטל .