שחיקת סחוס מפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

13/02/2005 | 16:02 | מאת: שי

שלום. אצלי במפרק ירך שמאל יש שחיקה מוחלטת של הסחוס. המצב הינו טוטלוסט. שאלותי 1. בנוסף לכאב ולמגבלה שיש לי במפרק הירך, יש לי גם כאבים עזים בברך של אותה רגל. הברך נבדקה והכל תקין מבחינת הממצאים. מדוע הכאבים, והאם יש דרך להקל ? 2. לאחר צילומי רנטגן ברגל ימין הבריאה מתגלה מצב של התחלת שחיקת סחוס גם כן האם יש מה לעשות כדי למנוע מצב קריטי כמו ברגל שמאל? 3. האם שמעת על חומר הזרקה בשם SYNVISC אשר אמור לפי היצרן להקל על הכאבים. אם כן האם אתה ממליץ ומה הפרוצדורה לקבל אותו. 4. האם בניתוח של החלפת מפרק לא יכול להיווצר מצב של "פספוסים" שבו התוצאה תהיה רגל קצרה או ארוכה יותר, מהו הניתוח, ואיזה הרדמה מבצעים בניתוח כזה. 5. הנני בן 48 בריא וללא בעיות רפואית (פרט למוזכר). עד לפני 5 חודשים עסקתי בפעילות אינטנסיבית של ספורט (כדורסל והליכה). האם אוכל לאחר הניתוח לחזור לפעילות ספורטיבית כל שהיא או אפילו לחזור לקודמת. כעת אני בקושי עולה 3 מדרגות. 6. איזה משככים יעילים קיימים כדי להקל על הכאבים ביום יום עד הניתוח. אודה לך על סבנותך והתייחוסתך לכל השאלות. בברכה שי

15/02/2005 | 17:24 | מאת:

לשי שלום כיצד נוכל לעזור לך? 1.. בנוסף לכאב ולמגבלה שיש לי במפרק הירך, יש לי גם כאבים עזים בברך של אותה רגל. הברך נבדקה והכל תקין מבחינת הממצאים. מדוע הכאבים, והאם יש דרך להקל ? ת: קרוב לודיא מדובר על כאב הקורן מפרק הירך הפגוע. לכן בעצם פתרון הבעיה בפרק הירך יפעל לכוון כאבי הברך. 2. לאחר צילומי רנטגן ברגל ימין הבריאה מתגלה מצב של התחלת שחיקת סחוס גם כן האם יש מה לעשות כדי למנוע מצב קריטי כמו ברגל שמאל? ת. אם כוונתך לשחיקה בפרק הירך השני, הרי אין מן הסתם מה לעשות וקרוב לודאי אותה סיבה ששחקה את הראשון שוחקת את השני. 3. האם שמעת על חומר הזרקה בשם SYNVISC אשר אמור לפי היצרן להקל על הכאבים.אם כן האם אתה ממליץ ומה הפרוצדורה לקבל אותו. ת. שמעתי אלא שאין אפשר להגיב במסגרת הפורום לשאלה זו היות ואנו מנועים מכל פרסום ישיר או עקיף. 4. האם בניתוח של החלפת מפרק לא יכול להיווצר מצב של "פספוסים" שבו התוצאה תהיה. רגל קצרה או ארוכה יותר, מהו הניתוח, ואיזה הרדמה מבצעים בניתוח כזה. ת. אסור לענות על שאלה כל כך מהותית באינטרנט. זו שאלה שהאורתופד השוקל את עניין הניתוח יענה ישירות וזאת לאחר שנוצר אמון ומערכת יחסים תקינה. 5. הנני בן 48 בריא וללא בעיות רפואית (פרט למוזכר). עד לפני 5 חודשים עסקתי בפעילות אינטנסיבית של ספורט (כדורסל והליכה). האם אוכל לאחר הניתוח לחזור לפעילות ספורטיבית כל שהיא או אפילו לחזור לקודמת. כעת אני בקושי עולה 3 מדרגות. ת. בחלק מהניתוחים תוך שימוש במשתלים ספציפים ניתן לחזור לפעילות. 6. איזה משככים יעילים קיימים כדי להקל על הכאבים ביום יום עד הניתוח. ת. התשובה מאד ספציפית. יש אנשים שתרופות עוזרות ויש אנשים שתרופות אינן עוזרות. חשוב להתייעץ בעניין זה עם הרופא המטפל בברכה ד"ר גרינטל

25/02/2005 | 02:08 | מאת: ארנולד

שנים סבלתי ופחדתי מנתוח להחלפת מפרק הירך, הגעתי למצב שלא היה ביכולתי ללכת למעלה מצעדים מםפר מבלי לעמוד ולנוח. את הגרבים לא יכולתי לגרוב לבד, שלא לדבר על קשירת שרוכי נעלים. לאחר שנתיים של סבל הלכתי לנתוח, ורק לאחר מכן ראיתי עד כמה טפש הייתי שהמתנתי וסבלתי בחינם זמן כה רב. כיום אני רץ יום יום כמה קילומטרים, נהנה מספורט, ומהחיים בכלל. לכל מי שסובל ופוחד מניתוח זה מיעץ אני {איני רופא}"חבל על הזמן" וחבל לסבול כשבסופו של דבר אי אפשר במקרה של שחיקת סחוס הירך להתחמק מניתוח. נ.ב. כשעברתי ניתוח זה הייתי בן 74.

25/02/2005 | 02:15 | מאת: ארנולד

שכחתי להוסיף:אותי ניתח בהצלחה רבה:-פרופ' משה סלעי.

25/02/2005 | 14:05 | מאת: שי

ארנולד היקר שלום. תודה לתגובתך באשר להחלפת פרק ירך. אני חייב לציין שזה נשמע יותר מדי טוב הלהיות אמיתי. האם במקרה אתה הרופא או שאתה מקרה אמיתי. קראתי באינטרנט על סיבוכים אפשריים של הניתוח כמו תסחיף ריאות וקרישי דם שיכולים להיות קריטיים. מה לגבי זה? האם לפני הניתוח ידעת על זה. כמה זמן לקח לך להחלים והאם באמת אתה עוסק בספורט כפי שציינת. אשמח לקבל תשובה כנה כיוון שיש לי המון חששות. חיים

02/03/2005 | 19:47 | מאת: arnold

לשי האלמוני שלום ! לדאבוני איני רופא, וכל מה שתארתי אמת לאמיתה. יש לנו בארץ רופאים נהדרים ובכלל נתוח להשתלת מפרק הירך בדרך כלל נחשב לדבר בטוח ויחסית קל. יחסית בגלל הכאבים וחוסר היכולת לתפקד באם לא עושים ניתוח זה. המתנתי שנתיים וסבלתי, והיום אני רואה את השטות שעשיתי בהמתנה. ושוב עלי להודות לפרופסור סלעי על עבודתו המצוינת, לראשונה כשבקרתי אותו היה לו תואר ד"ר , ועד שהחלטתי לעבור את הניתוח הוא כבר היה לפרופסור, לקח לי שנתיים להחליט.