תוצאות הולטר - DCM

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

23/09/2008 | 21:49 | מאת: רוני

בת 31, עם DCM, מקטע פליטה 40-45%, מטופלת באנלדקס, פוסיד, ריתמקס, סוטלול, דרלין ואספירין. עבר עשיר של הפרעות קצב מהירות כולל VT קצרים. בהולטר הנוכחי לא היו הפרעות כאלה. מה שכן היה זה הרבה PVCs (יותר מאלף ומאה במהלך היממה), משני מוקדים לפחות, כולל בתוך טכיקרדיות, ובנוסף כעשרה קטעי vent. bigeminy. הייתה גם תופעה של סינוס טכיקרדיה פרסיסטנטית ומרשימה מ-110 ועד 140+ לאורך שעות, לא תלוית מאמץ (אבל כנראה קשורה לקוצר נשימה). בבדיקת מאמץ (אם אפשר לקרוא לזה ככה לבדיקה שנמשכה חמש דקות על השעון...) תופעת הטכיקרדיה במנוחה חוזרת על עצמה. הערכה תפקודית NYHA=2. מה משמעות הטכיקרדיה הכמעט-קבועה הזו, במיוחד לאור הטיפול בחוסמי בטא? מה המשמעות (אם בכלל) של עודף הפעילות החשמלית של החדרים, והאם הממצאים הנ"ל מחייבים התייחסות רצינית לאירועי פרה-סינקופה? המון המון תודה!

03/10/2008 | 22:33 | מאת:

מציע לפנות להערכ הובדיקה ביחידה של הפרעות קצב (אלקטרופיזיולוגית) בטחד מבתי החולים באזור מגורייך. יש חשיבות לראות האם באמת מדובר בסינוס טכיקרדיה ולא בהפרעת קצב. כמו כן, השילוב התרופתי שאת מקבלת מחייב הערכה חוזרת לגבי יעלותו תודה