מקרה מורכב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/08/2008 | 23:32 | מאת: אלונה

שלום רב בעלי בן 31,קיבל דום לב לפני כחודש וחצי עקב פרפור חדרים. כאשר נמצא ע"י מד"א לא היה דופק בכלל.למיטב הבנתי החזירו למצב vf ובהמשך vt טופל שבועיים בבי"ה במחלקה לטיול נמרץ,כעת באשפוז בבית לוינשטיין.לשמחתי,התעורר מוטורית חזר כמעט באופן מלא ומה שנפגע הוא הזיכרון. בבי"הח לא מצאו סיבה למוות.אקו לב - לב חזר לתקינות מלאה,צנתור תקין,אקג לא הציג תמונה של תורשתיות כלשהיא,בדיקה אלקטרופיזיולוגית תקינה, MRI תקין.. הושתל דיפריבילטור. איזו עוד בדיקה יכולה לעזור לנו להבין מה בעצם קרה פה...ואולי חלילה לדעת האם התינוקת שלנו צריכה לעבור איזושהיא בד' אם חלילה מדובר בקשר תורשתי...? נכנסתי לאינטרנט וקראתי על דום לב ועל המחלות היכולות לגרום לדום לב (ברוגדה, קרדיומיופטיה וכו' וכולן נתנות לאבחון ע"י אותן בדיקות שבעלי עבר%

03/09/2008 | 22:29 | מאת:

לבצע בדיקות אק"ג חוזרות כדי לוודא שאין הפרעות שלעיתים אינן בןלטות באק"ג ראשון (מקטע QT). דום לב יכול גם להתרחש במצב שלא נמצאת סיבה (ואז מצויין שהנ "ל הוא על רקע אידיופאטי=לא ידוע). בחלק ממקרים אילו הסיבה היא דלקת מקומית בשריר הלב שניתן לאבחנה רק בדגימות רקמה. בכל מקרה הטיפול הנכון נעשה. תודה