מיחושים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

10/06/2008 | 07:43 | מאת: יעקב

אני בן 52 , בריא ,לחץ דם 110/70 ,הולך על הליכון 2 שעות במהירות 6.5 קמ"ש כל יום ישנם ימים שיש לי הפרעות קצב ,ולפעמים יש לי במצב מנוחה מיחושים בחזה ,מין עקיצות קטנות וזה מלחיץ אותי. עשיתי בדיקות :אקו לב:והתוצאה כדלקמן: אארוטה עולה 29 שורש אאורטה 31 פרוזדור שמאלי 35 רוחב חדר שמאלי 35 רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולי 23 בזמן דיאסטולי 48 עובי מחיצה בן חדרים בבסיס הלב 15 באמצע 11 עובי דופן אחורי 11 המסתם האאורטלי 17 מסתם פולמונרי 26/12 אקו דופלר חדר שמאלי תקין התכווצות טובה ,היפטרופיה אסימטרית של הספטום ,מיסתם מיטרלי נראתה תנועת SUM עם חסימה של אפיק המוצא של החדר , מסתם אאורטלי תקין אנטומית ,חללים עמיים תקינים , IVC תקינה דופלר במנוחה מפל תת אאורטלי 18 המתגבר בוולסבה ל 100 , MILD MITRAL REGURGITATION ' MILD PULMONIC STENOSIS בהולטר היה תוצאה תקינה . בארגומטריה ,תוצאה תקינה. אני נוסע בעוד שבוע לחו"ל והמיחושים (אולי ממתח????) מפחידים אותי. מה דעתכם המלומדת ,כמה שאפשר מבלי להבדק כמובן.. תודה רבה

21/06/2008 | 19:57 | מאת:

הנתונים מלמדים על מצב של התעבות יתר של הלב הנקראת Hypertrophic Obstructive Cardiomyopathy. מצב זה יכול לגרום גם למיחושים ומצריך טיפול תרופתי בתרופות שמקטינות את עוצמת ההתכווצות של שריר הלב (חוסמי בטא או וורפמיל). יש מקום לפנות לקרדיולוג המטפל לקבלת טיפול תרופתי ולשקול בדיקת אקו לקרובים דרגה ראשונה (אחים ואחיות וילדים). כמו כן יש להנע מהתיבשות וממאמצים של דחיקת משקולות (איזומטרי) וכן ממאמצים אירוביים משמעותיים