ריטמקס כטיפול מונע

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

01/04/2008 | 15:14 | מאת: it18

לצות הרפואי שלום רב. לחולה שסובל מבעיית פרפור/ריפרוף לא באופן כרוני אלה בהתקפים האם עדיף לקיחת ריטמקס כדור 1 150 מ"ג כטיפול מונע על בסיס יומי או לקיחת התרופה רק בזמן ההתקף שאינו עובר באופן עצמוני. לפעמים לא עובר בכדור 1 צריך לפעמים אפילו 2 כדורים לציין שאני אחרי צריבה שכנראה לא הצליחה כל כך ותדירות ההתקפים עולה וזאת לאחר שקט של כ-שנתיים האם ניתן לבצע צריבה נוספת לחולה שעבר סגירת ASD במחיצת הפרוזדורים הצריבה הראשונה עברתי לפני הסגירה. בתודה על תשובתכם

02/04/2008 | 22:55 | מאת:

צריבה של פרפור פרוזדורים נעשית ע"י צריבה באזור כניסת ורידי הריאה אל העליה השמאלית. ההגעה היא דרך המחיצה הבין עליתית ואם עברתה סגירה שלה הרי לא כגאי לבצע מעבר באזור זה. כאדי לשקול טיפול קבוע בריתמקס במינון של 150 X3 כמו כן אם יש לך התקפים של פרפור פרוזדורים יש צורך בטיפול לדילול הדם (קומדים או אספירין). סוג הטיפול תלוי במספר נתונים קליניים וכדאי להתייעץ על כך עם הקרדיולוג המטפל תודה