החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

28/01/2008 | 23:51 | מאת: דני

שלום לך פרופ אמא עברה ניתוח לפני 8 חודשים החלפת מסתם אורטה ושני מעקפים לאחר שבועיים עשו לה איקו אמרו שהמסתם בסדר אבל יש מסתם אחר שהוא לא כלכך MR . ולפני שבוע היא חזרה לבדיקת איקו אמרו שיש החמרה MR וצריך לשכול לעוד ניתוח והיא לרוב הזמן יש לה קשיים בנשמה לכמה שעות ואחר כך חוזר אמרו שיש לה פעילות יתר של בלוטת התריס והיא לוקחת כדורים PROPLTHIOURACIL פעמים3 ביום וגם לוקחת פוסיד וכדורים ללחץ דם אבל לחץ דם אצלה בסדר ומה שמדאיג אותי הקושי בנשמה בבקשה תעזור לי מה צריך לעשות במצבים כאלה והאם כדי עוד ניתוח ? ואם בולטת התריס עושה את הלחץ על המסתם ועל הריאות ? אני מודה לך על עזרתך ותישר כוח.

29/01/2008 | 17:07 | מאת:

יתר פעילות של בלוטת התריס גורם לחילוף חומרים מוגבר ויכול להקשות על הלב. הנ"ל לא תורם לדלף של המסתם. חשוב לטפל ביתר הפעילות ורק לאחר השגת איזון לבצע הערכה לגבי המסתם. יש להגביר טיפול תרופתי ללב להקלה ולשקול בהמשך ביצוע אקו דרך הוושט להערכה של חומרת הדליפה וסיבתה תודה