החלפת מסתם לב-דחוף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

09/10/2003 | 18:46 | מאת: דנה

שלום רב, אבא שלי עבר ניתוח מעקפים לפני כ-8 שנים והכניסו לו מסתם לב. כיום כנראה שיש לו עורק סתום ולכן ממליצים לו לעבור צנתור. כמו כן מועלית האפשרות שיעבור ניתוח לב נוסף כדי להחליף את המסתם בחדש. שאלתי היא האם הניתוח להחלפת מסתם מסוכן? וכן אלו בדיקות אבי צריך לעבור כדי לברר האם המסתם סתום ( האם בדיקת CT או אקו לב או בדיקות אחרות) והאם צנתור יכול להראות אם המסתם סגור? והאם החלפת מסתם כל תקופה של מספר שנים נעשית כדבר שבשיגרה? אשמח לקבל את חוות דעתך בעניין בהקדם. בתודה רבה מאוד מראש. דנה

28/10/2003 | 08:46 | מאת:

באם עומד על הפרק ניתוח לב נוסף יש לבצע בירור יסודי כולל צינתור לב. במסגרת הבירור יש לוודא שאם יש צורך בניתוח נוסף . ניתוח נוסף הכולל החלפת מסתם כרוך בדרגת סיכון גבוהה יותר מאשר ניתוח ראשון, ולכן יש לשקול בכובד ראש את הצורך בניתוח זה, דרגת סיכונו, התועלת שהוא יביא.