בדיקות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/01/2008 | 23:40 | מאת: עליזה

ד"ר שלום, אני בת 40, לאחרונה עקב תחושה מוזרה בחזה ודופק מהיר ביצעתי בדיקות אקג ארגומטריה והולטר בבדיקת הולטר : קצב בסיסי= קצב סינוס, מהירות מינימלית 68, מקסימלית 168 מהירות ממוצעת 88 הפרעות קצב חדריות- VPC;S ניצפו 3 במשך הבדיקה. ממוקד אחד. הפרעות קצב חדריות APCWS נצפה APC בודד ו- 2 זוגות APC;S, לדוגמא 15:22 הפרעות הולכה לא ניצפושינויים משמעותיים בקטע ST לא ניצפו. בשעות העירנות נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 168 פעימות לדקה שנמשכו עד 30 דקות תוצאות האקג: MILD ST DEPRESSION IN LATERAL LEADS, MAY BE TACHYCARDIA INDUCED BUT MAY BE ALSO SIGN OF HYPERTENSIVE HEART פעימות 117 לדקה, אבחנות פענוח : קצב ציר - RYTHM * SINUS TACHYCARDIA גלי P וחסמים - BLOCKS * ICRBBB תוצאות בדיקת ארגומטריה: הבדיקה נמשכה 3.41 דקות שלב 2 5.4 מט' אקג במנוחה מראה קצב סינוס, ICRBBB אקג במאמץ מראה סינוס טכיקרדיה VPBS בודדים . נצפו צניחות קטע ST הוריזונטליות של 1 מ"מ בחיבורים V4-V6 בהתאוששות- תקינה לסיכום: כושר גופני ירוד, תגובה נורמוטנסיבית למאמץ. תוצאות הבדיקה אינן חד משמעיות, לא ניצפו הפרעות קצב משמעותיות בזמן המאמץ. עד כה לא קיבלתי הפנייה לרופא קרדיולוג. רופאת המשפחה נתנה לי מרשם לדראלין של 10 מ"ג ביום. כשלקחתי את הדראלין הדופק ירד אבל אז הרגשתי הפרעות בקצב. לכן הפסקתי. אודה לך אם תוכל להסביר לי את משמעות התוצאות ואשמח גם לקבל המלצתך כיצד עליי לנהוג. בתודה מראש, עליזה

11/01/2008 | 19:31 | מאת:

חשוב לדעת האם ההית במאמץ גופני ממושך בזמן הבדיקה שיכול להסביר אמדוע נמצא סינוס טכיקארדיה של 168 במשך 30 דקות. כדאי במקביל לבצע אקו במאמץ כדי לראות את גודל ותפקוד הלב וכן האם יש עידות לירידה בתפקוד הלב בזמן המאמץ כבטוי לירידה בזרימת הדם. ממליץ בשלב זה להמשיך לקחת את הדראלין או תרופות דומות כגון נורמיטן או קרדילוק תודה