צנתור?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/01/2008 | 13:31 | מאת: גילה

שלום, אני בת 70, עד לפני 4 שנים בריאה לחלוטין, פעילה מאוד ובכושר גופני נהדר. מזה 4 שנים נוטלת כדורים ליתר ל"ד. לאחרונה, עקב ירידה בכושר הגופני ומעט יותר עייפות, הופנתי לבדיקת אקו לב במנוחה ובמאמץ. ע"פ התוצאה, רופא המשפחה המליץ על צנתור. לפני פנייתי לקרדיולוג, הייתי רוצה לשמוע גם מה דעתך. להלן תוצאות הבדיקה: אקו במנוחה: חדר שמאל בגודל תקין. התכווצותו טובה עם הפרעה ברלקסציה (גל E<A). גודל ותפקוד תקין של חדר ימין. אי ספיקה מיטרלית קלה, אי ספיקה טריקוספידלית טריוויאלית. הלחץ הריאתי איננו מוגבר (16 ממ"כ + RAP). המאמץ הופסק אחרי 7 דקות עקב השגת דופק מטרה. באק"ג במאמץ: צניחות ST של 0.5 מ"מ> ב-V4-6 בשלב ההתאוששות. הפרעות קצב: פעימות חדריות מוקדמות (צמד בודד) במאמץ. פעימות עלייתיות מוקדמות בודדות. סיכום אקו לב במאמץ: במאמץ בעומס בינוני ובדופק מירבי נראתה הפרעה אזורית חדשה בסגמנטים האפיקליים של הדופק הקדמית (בעיקר) דופן צדדית וספטלית. בשאר הסגמנטים חל שיפור בהתכווצות. המאמץ לא לווה בתסמינים או שינויים מובהקים לאיסכמיה במאמץ. לסיכום, ממצא אקוקרדיוגרפי המתאים לאיסכמיה אפיקלית (LAD) במאמץ. אציין שארגומטריה שעשיתי לפני 4 שנים יצאה תקינה. אודה לך מאוד על תשובתך בהקדם וסליחה על אורך השאלה. גילה.

11/01/2008 | 19:01 | מאת:

תחושותייך עומדות בקנה אחד עם הממצאים בבדיקת האקו במאמץ. הבדיקה מלמדת על ירידה בזרימת הדם בעורק החשוב בין שלושת עורקי הלב ללא עידות לנזק ללב. אני מסכים עם המלצת הרופא שלך וממליץ שתעברי צינתור לב. כדאי מאוד, באם אינך לוקחת, להתחיל לקחת אספירין 100 מ"ג X1 ליום, וכן לשקול לקחת כדור מסוג חוסמי בטא (נורמיטן, קרדילוק). בנוסף, ממליץ להמנע מפעילות גופנית מאומצת עד הצינתור. תודה

13/01/2008 | 11:35 | מאת: גילה

תודה רבה