שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

24/12/2007 | 20:38 | מאת: ליאור

שלום לאחרונה היתגלה אצלי כולסטרול ביחס 217 שיחסו בין 100-ל200 האם זה גובהה כאשר הכולסטרול hdl -תוצאה ביחס ל50-120 וכלסטרול lol calc תוצאתו120 ביחס 0.0 -130. האם תוצאות אילו טובות ? האם מלבד טיפול תזונתי כאן יכול לעשות את העבודה או שמע לא? ומהי התזונה הנכונה להורדת הכלוסטרול ? מה יכול לגרום כולסטרול גובהה קיבלתי מהרופא כדורים סיבסטאין והאם כדורים אלו פוגעים בלב ??

29/12/2007 | 23:05 | מאת:

ההחלטה לגבי הצורך בטיפול תרופתי תלוייה לא רק בערך הכןלסטרול אלא גם בנוכחות גורצי סיכון נוספים ובינהם העיקר סכרת, הסטוריה של מחלת לב אן טרשת עורקים אחרת וכן גיל. סימוביל ודומיו אינם פוגעים בלב. התרופות ממשפחה זו (סטטינים) בטוחות מאוד. ב% נמוך מהמקרים הן יכולות לעשות כאבי שרירים ולגרום לעליה באנזימי כבד. 2 התופעות חולפות עם הפסקת התרופה ולא פעם שנוי מתרופה אחת באותה משפחה לאחרת מונעת את חזרת תופעת הלוואי