פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

16/11/2007 | 20:53 | מאת: עמיקם

שלום רב אני בן 60.5 גובה 1.79 משקל 97 סובל מהפרעות קצב כבר 15 שנה מקבל נורמיטן 75 מ ג ואספירין 100. לאחרונה 3 פעמים ארועים של קצב לב מהיר ביותר שאינני מצליח למדוד את הדופק זה נמשך 3-5 דקות ויש לי באותו זמן תחושה מוזרה בבית החזה. האם זה מרמז על פירפור פרוזדורים? תודה !!

18/11/2007 | 23:32 | מאת: כרמלה

בעלי בן 61 סובל מקצב לב לקוי, כלומר דופק בלתי סדיר מספר שנים הוא שותה מים קרים כזה קורה לו ואז זה מסתדר או שהוא משתעל דבר שלדבריו ממש מתבקש מהפרעת הקצב. לפעמים שני הדברים לא עוזרים והפרעת הקצב ממש משתוללת(זה קורה לו כשהוא מאד עייף או מאד נרגש כמו לפני חתונת הבת או נסיעה לארץ רחוקה) והדופק בלתי נמוש. הוא נשכב על המיטה ועושה הרפיה של נשימות מלאות בקצב מסוים והלב חוזר תוך שתי דקות לקצב שניתן למדוד כמו 110 פעימות בדקה ולאט לאט חוזר לקצב הנורמלי שבין שישים לשבעים פעימות בדקה. הלכנו ליעוץ אצל קרדיולוג שטוען שזה פירפור פרוזדורים והוא חיב לקחת קומדין וריתמקס ןקרדיולוג אחר טוען שזה לא בהכרח פירפור פרוזדורים ולכן צריך לקחת אספירין בנוסף לנורמיטן שהוא מקבל ולא תרופות אחרות עד שקיומו של פרפור פרוזדורים יתועד בבדיקה. אני שואלת: איך אפשר לתעד "פרפור" כזה שנמשך דקותיים או שלש כשהוא נמצא בבית? האם בדיקת הולטר לב למשך יממה חייבת לתפוס פרפור פרוזדורים? את הטיפול של איזה משני הרופאים האלו צריך בעלי לאמץ ? חן חן תודה על ההתיחסות רוב תודות על תשובתכם שתבוא בהקדם!!

21/11/2007 | 22:23 | מאת:

לא מחייב....כדאי לבצע הולטר לב לצורך אבחנה תודה

21/11/2007 | 22:41 | מאת: כרמלה

אני ממש מבקשת. תודה!!

25/11/2007 | 07:23 | מאת: עמיקם