הפרעת קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/07/2007 | 23:29 | מאת: מיכל

שמי מיכל אני בת 28 , משקל 62 וברקע סובלת מאסטמה..לא לוקחת תרופות באופן קבוע ולא מעשנת הבעיה שלי התחילה לפני כשבוע כאשר במהלך העבודה עברתי התקף של אסטמה. הוזמן צוות שח"ל שטיפל בי במקום בוונטולין והרובנט (אינהלציה) במהלך הטיפול פיתחתי דופק מהיר מאוד של 185 שאובחן כ flutter שהפך לסינוס טכיקרדיה לאחר נטילה של איקקור 5 מ'. במהלך השבוע הדופק שלי היה מהיר מאוד (120 בערך במנוחה) עם תחושה של דפיקות לב, חולשה כללית, כאבים בשרירי הידים ומתחת לשכמות. אתמול, יום א', שוב החלו לי דפיקות לב חזקות (נמדד 155 , לחץ דם תקין) שוב הוזמן צוות שחל. טופלתי בוליום , איקוקור ו digoxin באבחנה נרשם sinus tachycardia, SVT, ATRIAL FLUTTER. לאחר האירוע הראשון פניתי לרופאת המשפחה אשר שלחה אותי לעשות בדיקות דם- יצאו תקינות, כולל בלוטת תריס, והולטר. התשובות הקצב הבסיסי:קצב סינוס מהירות מינימלית: 80 מהירות מקסימאילית: 183 מהירות ממוצעת: 110 הפרעות קצב חדריות VPC’S: לא נצפו. הפרעות קצב חדריות APC‘S: לא נצפו. הפרעות הולכה: לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. הערות/סיכום: לציין מהירות ממוצעת במשך המעקב 110 פעימות לדקה. בשעות הצהריים נצפה קטע של סנוס טכיקרדיה במהירות מקסימלית של עד 183 פעימות לדקה. בנוסף בתשובה להולטר שביצעתי יש מס' פרמטרים שלא ברורים לי: מה זה QRS? יש שורה מודגשת שמצינת 8477 סינוס אריתמה- מודגש- 76 ARTEFACR SECONDS- 19 DROPPED BEATS PER HOUR- 95 מה זה אומר? חשוב לי לציין כי אני סובלת מדפיקות לב חזקות (בעת מנוחה) אשר עוברות מעצמן , לפעמים לאחר שעה ולפעמים מייד בתדירות משתנה, לאחרונה יותר תכופות. במהלך בדיקת ההולטר נמנעתי לחלוטין מקפאין, לא ביצעתי שום פעילות גופנית ולא הייתי במצבי לחץ או עצבים יש לי מס' שאלות- מה ההבדל בין 3 הפרעות הקצב שאובחנו-sinus tachycardia, SVT, ATRIAL FLUTTER? האם יש קשר לאסטמה ממנה אני סובלת? האם ונטולין הוא הגורם להפרעת קצב או שמשמש כזרז להפרעה ופשוט מעיר משהוא שכבר קיים? קצב הלב המהיר שנמדד לי זהה לקצב לב מהיר שמתרחש לאחר פעילות ספורטיבית? האם זה מסוכן ומה הטיפול להפרעות הקצב מסוג זה? מצטערת על כמות השאלות אבל יש לי תור לקרדיולוג רק לעוד שבועיים ובינתיים אני מאוד לחוצה.. חשוב לי לציין כי בשבועיים האחרונים הדופק שלי מהיר באופן קבוע (מעל 110 גם במנוחה מוחלטת) יש לי תחושת נימול בידים שבאה והולכת וכאבים בשכמות ובעת נשימות עמוקות .. האם יש סיבה לדאגה? תודה מיכל

08/07/2007 | 23:23 | מאת:

sinus tachycardia - דופק טבעי מהיר. עולה במאמץ, חום, צתרופות כמו וונטולין, לחץ SVT - הפרעת קצב עלייתית, נובעת מקיום מסלול חשמלי עודף, יכולה להתעורר עקב פעימה מוקדמת שיכולה להתעורר עקב הסטרס והוונטולין ATRIAL FLUTTER - הפרעת קצב עלייתית ברור שקצב בלב שלך היה מהיר ויתכן שהאבחנה אחנה חד משמעית. חשוב לוודא שמנוני הוונטולין שאת לוקחת אינם גבוהים מדי כי הם יכולים לגרום לקצב לב מהיר ןלהפרעות קצב. בכל מקרה, בהולטר לא נצפתה הפרעת קצב אלא פעילות נהירה של הקצב הטבעי. ממלית לעקוב אחר קצב בלב לאחר ירידה במינון הוונטולין תודה