800 מ"ג ויטמין E לטיפול בפירוני?

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

24/06/2004 | 13:33 | מאת: יפתח

אני בחור צעיר, לפני שנה וחצי התחלתי לסבול מכאבים ובהדרגה שמתי לב שמתחילה להיות עקמת במרכז העמוד. הייתי אצל אורולוג, שאמנם לא מצא פלאק אבל איבחן זאת כפירוני. הוא רשם לי מנה יומית של 800 מ"ג ויטמין E ודיבר בשלב הבא על תרופה שמתאימה לחולי גאוט (לא זוכר את שמה). אחרי חודשיים של טיפול בוויטמין הכאב קצת פחת, אבל אני לא בטוח שזה עוזר. בכל מקרה, 800 מ"ג היא לא כמות קצת גדולה ליום? בבתי המרקחת אמרו לי שמדובר במנה יומית חריגה, וכיוון שלא הצלחתי לתפוס את הרופא שלי הורדתי בינתיים את המינון לשלושה כדורים ביום (600 מ"ג). מה דעתך? שאלה נוספת: האם יש תופעות לוואי לויטמין? באתר ספריית הבריאות הלאומית של ארה"ב http://www.nlm.nih.gov/medlinep plus/druginfo/uspdi/202598.html קובעים שעלולות תהיות תופעות לוואי. אבל האם עלול להיגרם נזק לטווח ארוך?

24/06/2004 | 13:40 | מאת: יפתח

יש לי במשפחה מקרה של מחלה אוטואימונית אחרת. האם יתכן קשר בין המחלות? האם קיימת נטייה גנטית לחלות במחלות אוטואימוניות? מדוע לא נותנים לאימונולוגים לטפל במחלות האלה, ומשאירים את הטיפול למומחים האחרים? אני חושב שיש קשר גדול יותר בין סקלודרמה לקוליטיס, מאשר בין קוליטיס לאולקוס. תודה מראש על התשובות.

24/06/2004 | 19:06 | מאת: ד"ר רן לין

זה באמת לא התחום שלי יקירי

24/06/2004 | 19:06 | מאת: ד"ר רן לין

זה באמת לא התחום שלי יקירי

24/06/2004 | 19:05 | מאת: ד"ר רן לין

אכן יש תופעות לואי ואני לא מבין לאחר שנה וחצי מה העניין - יש עדיין עקמת או שאין? המחלה עשוייה להיעצר או להמשיך - מה המצב? ואני לא סגור על זה שיש לך בכלל פירוני - יכול להיות שהעקמת באה עקב למשל קיום יחסי מין כשאתה על הגב - ויצירת שברים בטוניקה - שעוטפת את הגופים החלוילים וההצטלקות תגרום לפיברוזיס

25/06/2004 | 13:25 | מאת: יפתח

לא זכור לי אירוע טראומטי כלשהו (אילו היה - סביר להניח שהייתי זוכר). הכאב עדיין נמשך, אם כי אינו בעוצמות קבועות. הכאב החזק ביותר מורגש בעיקר אחרי זמן רב של חוסר פעילות או לאחר פרק זמן קצר במיוחד (זמן ארוך - חמישה ימים, זמן קצר חמש שעות...). העקמת הופיעה בהדרגה, ולכן לקח זמן עד ששמתי לב אליה. כיום הנטייה - כ-30 מעלות בגבול דרגה 2-1 (לפי קלמי). נוסף על כף, הזקפה חלשה יותר. אני מודע לכך שאנחנו הולכים ונחלשים עם הגיל, אבל בכל זאת אני בשנות ה-20 חיי, ו"העמוד דום" של שנת 2004 נראה עלוב מדי בהשוואה לזה של 2002.

29/08/2004 | 15:46 | מאת: מרטין

מיהם המרפאות והכירורגים המובילים בארץ לניתוח מחלת פירוני? מיהם המרכזים הבולטים בתחום בחו"ל - אירופה וארהב.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים