סטימולנטים ובעיה בתפקוד המיני (בזיקפה)

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

29/05/2016 | 10:06 | מאת: דודו

שלום רב, שאלה הקשורה לקונצרטה כל כולם של הסטימולנטים (כל המתילפנידאטים וכל האמפיטמינים) יצרו דיכאון בשעות השפעת התרופה (גם ככה אני סובל מדיכאון קל/דיסטמיה). אחרי נסיון ארוך של חודשים מצאתי שכולם הובילו לדיכאון, נתק, אפאטיות קשה בשעות התרופה! המצב השתפר מאוד כשהתרופה חלפה. הניסיונות היו גם יקרים במחיר הכספי והבירוקרטי (ייבוא אישי של חלק). ניסיתי הכל - כל הריטלינים, פוקלין קצר וארוך, אדרל קצר וארוך, ויואנס. והכל במינונים שונים ותחת ליווי מקצועי ביותר! (רק מדבקות דיטרנה לא ניסיתי בשל העלות ההזויה). לחלקן היו תופעות לוואי נוספות (שינה, זיקפה, ברוקסיזם, עליה בלחץ הדם). התרופה היחידה שלא הובילה לדיכאון היא הקונצרטה (במפתיע רק במינון גבוהה 90), אולם היא מובילה לפגיעה בזיקפה בזמן השימוש (והופתעתי שעד 2-3 ימים אחרי השימוש!). בדקתי, וזה בהכרח ובוודאות קשור לקונצרטה. יש לדעתך פיתרון? אני זקוק לתרופה ל ADHD וקשה מאוד בלעדיה. אני מעדיף שלא להשתמש בתרופות לשיפור הזיקפה. אגב, לצערי אני ישן עם בנזודיאזפינים. שמעתי שטרזודיל עוזרת לשינה (במקום vבנזודיאזפינים) ודווקא משפרת את הזיקפה. זה יכול לסייע? תודה רבה! ברכות, דוד

דוד אתה מתאר בעיה סבוכה וניסיון שימוש בתרופות רבות, אשר חלקן לא משפיעות וחלקן גורמות תופעות לוואי. כעת הגעת לאיזון כלשהו ע"י שימוש בקונצרטה, אך זה גורם לך בעייה בזקפה. לא תיארת דבר על הסיבה לשימוש בתרופות, על גילך, על מצבך הזוגי, על הרקע. מאומה. הכל כימיה. אם כרגע אתה מאוזן - נסה לשפר הזקפה ע"י שימוש בתרופות לשיפור הזקפה, כגון, לויטרה, ויאגרה, תרים או סיאליס. במידת הצורך שלב טיפול במסגרת מרפאה לשיקום וטיפול מיני, על מנת לבדוק מה קורה באפיק הרגשי/זוגי.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים