בעיות זיקפה

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

15/05/2012 | 09:36 | מאת: eee

שלום אני בן 50 יש לי כשלוש שנים בעיות זיקפה בעיקר. חשק יש עשיתי בדיקות מעבדה טסטסטורון היה 7.4 בבדיקה שנייה-11.6 (8.4-28.7) טטסטטוסטרון חופשי- 0.254 (ייחוס- גדול מ 0.225) פרולקטין-180 (45-375) FSH 8.9 (1.4-18.1( shbg 27.7 (10-57 האם הטסטוסטרון נמוך? יש עיצה טיפולית לזה? תודה

הטסטוסטרון שלך בגבול הנמוך, אך בגילך שווה לקבל תמונה רפואית מליאה יותר - שכן יש גורמים אחרים שעשויים לפגוע בזקפה, כגון, עישון, יתר לחץ דם, שומנים בדם ועוד. בדר"כ מחסור בהורמון פוגע בראש ובראשונה בחשק (אשר תקין אצלך). אם אכן הירידה בהורמון קשורה יש חלופות שניתן לקבלן במרשם רופא. כדאי שתפנה למרפאה לבריאות מינית - רשימת מרפאות ציבוריות מוסמכות באתר איט"ם - www.itam.org.il

20/05/2012 | 07:45 | מאת: eee

לחץ הדם שלי תקין לא מעשן אין סכרת האם רמת הטסטוסטורון החופשי תקינה? האם הפרולקטין לא גבוה מידי? לדעתך כדאי לי ללכת לאנדוקרינולוג לבדיקה מקיפה? תודה

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים