שבר ישן בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

22/07/2005 | 19:55 | מאת: רפי

ד"ר שלום, לאחרונה אובחן שבר ישן מאוד (הערכה שלי שמדובר ב- 8 שנים בערך) בקרסול ימין. זאת בעקבות כאבים חוזרים ונשנים ופנייה לרופא מומחה (ד"ר נמרוד רון) בתחום. יש לציין כי לפני כשמונה שנים נקעתי (או כנראה שברתי) את הקרסול באופן חמור במהלך משחק כדורסל. על אף שביקרתי לפחות שלוש פעמים אצל רופאים מומחים (אף אחד מהם לא שלח אותי לצילום) וגם במרפאות מקומיות של קופ"ח (שדווקא כן שלחו אותי לצילום) אף אחד לא איבחן את השבר - לא ברור לי למה. בכל אופן ד"ר נמרדו רון שלח אותי לבצע צילום רגיל וסטרס וכן מיפוי עצמות. הממצאים היו חד משמעיים קיים שבר ישן מאוד בקרסול ימין, שני סדקים קטנים וסטייה של כ- 10 מעלות. ד"ר נמרוד המליץ לנתח מיד אך כמובן המליץ לבצע בדיקת CT (היום הייתי אצל רופא מומחה בכדי לתאם תור כנראה לבלינסון - תושב פ"ת). רציתי לבדוק מולך שני נושאים: 1. האם ההפנייה לניתוח במקרה כזה היא אכן חד משמעית? 2. כמה הניתוח מורכב? 3. האם כדאי לקבל חוות דעת שניה? ומתי? 4. האם ניתן לתאם תור אצלך לחוות דעת נוספת? יש לציין כי רגלי נפוחה מאוד וקיימת דפורמציה ברגל אך עקרונית אני מתפקד כמעט רגיל. אודה על תשובתך, רפי

24/07/2005 | 13:50 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

רפי שלום. אענה לפי סדר השאלות. 1. האם ההפנייה לניתוח במקרה כזה היא אכן חד משמעית?דר' נמרוד רון הוא רופא עם נסיון ובעל ידע רב. אם הוא חושב שיש מקום לטיפול ניתוחי כנראה שיש. אינני יכול להגיד יותר ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ובחינת בדיקות ההדמייה בעצמי. 2. כמה הניתוח מורכב? שוב תלוי באיזה ניתוח מדובר. אינני יכול להגיד יותר ללא בדיקה אורתופדית מסודרת ובחינת בדיקות ההדמייה בעצמי. 3. האם כדאי לקבל חוות דעת שניה? זהי החלטה שלך. תמיד טוב לשמוע חוות דעת נוספת, אבל צריך לקחת בחשבון שהיכן שיש שני רופאים יש שלוש דעות....:-) ומתי? - החלטה שלך. 4. האם ניתן לתאם תור אצלך לחוות דעת נוספת? בהחלט אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון לבדיקה והמלצות. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול