מתיחת גיד בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

13/07/2004 | 19:12 | מאת: נעמי

ביום רביעי האחרון החלקתי , האורטופד במיון קבע <אחרי צילום> שסובבתי את הרגל ומתחתי גיד.הכאבים הם - כשלוקחים את מרכז הקשת בכף הרגל, אז בדיוק בצד השני. כלומר בצד החיצוני של כף הרגל. הרופא המליץ לשכב עם רגל מורמת, קרח , ותחבושת אלסטית. הוא גם הוסיף שמותר לדרוך על כף הרגל ואמר שבוע מנוחה. הבעיה היא שאני לא יכולה לדרוך.. יש לי כאבים <איפה שהסברתי מקודם>, לקחתי קביים אבל עדיין אני לא יכולה לדרוך, ועכשיו גם כואב לי לפעמים קצת הקרסולת נראה לי בגלל התנוחה שאני הולכת. בהתחלה הייתי שמה קרח אבל התייאשתי ועשיתי גם כמה אמבטיות חמות. מה עוד אני יכולה לעשות? ועוד משהו, אני אמורה לחזור לעבודה ביום ראשון הקרוב, זה עבודה שדורשת הליכה תמידית עם טיפה הפסקות <8 שעות עבודה>, האם זה לא יהיה מאמץ מדי? אשמח לשמוע מה דעתך.

14/07/2004 | 06:58 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

נעמי שלום. הכאבים שאת מתארת נשמעים שמקורם בבסיס של עצם המסרק החמישית ויתכן שיש לך שם שבר שלא ראו בצילום קרסול. בנוסף לעיתים חבלה סיבובית של הקרסול = נקע, היא חבלה קשה לרקמות הרכות סביב הקרסול ואז מספר ימי מנוחה לא מספיקים ויש צורך בטיפול נוסף. אני ממליץ לך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל לבדיקה חוזרת. בברכה - דר' טיטיון.

14/07/2004 | 19:27 | מאת: נעמי

היום הזדמן לי להכנס למיון <אני עובדת שם ככה שאין בעיה>, ניגשתי לאורטופד <זה לא היה אותו אחד> וביקשתי שיבדוק שוב, הוא כן בדק ונגע לי ברגל וראה את הצילומים שלי ואמר שאין שבר <עשיתי צילומים של כפות הרגליים בעמידה ועוד צילום של כף הרגל ושל הצד שכואב לי>, ואמר שלא רואים שבר וגם אם היה אז הטפיול אותו טיפול ומה שצריך לעשות זה לחכות. הוא אמר שיכול לקחת עוד שבועיים, מוכר לך כאלה מקרים?

24/09/2015 | 23:24 | מאת: רוית

שלום לכל המעוניין....אני מתחתי גיד בכף הרגל,בחלק העליון ,וכבר שבוע סובלת מכאבים שלא עוברים. הרמתי את הרגל למעלה אך לא עוזר,שמתי כמה ימים תחבושת אלסטית לא עבר. האם יש צורך לשים קרח?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול