כאב חד באיזור האכילס :

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

15/01/2018 | 18:37 | מאת: עופר

שלום , אני מתאמן באיגרוף תילאנדי 5-6 שנים , בשנה האחרונה במהלך הבעיטות אני חש פתאם בעת מתיחת הרגל לפוינט כאב חד מעל העקב באיזור האכילס . הכאב נמשך למשך כמה דקות ונעלם . הכאב מופיע רק בזמן בעיטות או בעת הליכה או ירידה במדרגות שהרגל "נופלת" . שמתי לב שהכאב מופיע כאשר אני לוחץ את העקב ומבצע פוינט באוויר (לצורך העניין מניח את העקב על הקצה של הספה ולוחץ כלפי מטה ) ניסיתי דיקור , פיזיוטרפיה , ארקוקסיה וכלום לא עובד (חל שיפור קל מאוד מאוד בפיזיוטרפיה שם נאמר שזו צביטה אחורית עם בעיה במכופפי אצבעות ) אני כבר שנה ככה . אשמח להבחנה ודרכי טיפול . תודה,

שלום רב על מנת לאבחן צביטה אחורית יש להבדק על ידי מומחה כף רגל וקרסול. יש לבצע בדיקת רנטגן או CT לראות האם יש אוס טריגונום, שזוהי עצם שלוחצת באיזור הקרסול האחורי. הטיפול הינו זריקה או ניתוח ארטרוסקופי. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

22/01/2018 | 15:43 | מאת: עופר

ביצעתי שתי בדיקות רנטגן. גם לאכילס וגם לקרסוליים. לא היה שום ממצא יוצא דופן. האם זה אומר שאין את העצם הזאת או שצריך לבצע בדיקה ספציפית לזיהוי שלה ? ואם אכן אין לי כלום מה זה עלול להיות ?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול