כאבים בקרסול רגל שמאל - בעיקר במגע עם האזור

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

21/07/2017 | 18:40 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 34, ברקע יש לי קרוהן (לא מאוזן) ותת משקל. לפני חודש פניתי למוקד בשל כאבים חדים בקרסול ונפיחות. טראומטולוג אמר שהצילום תקין וזה נקע על רקע חבלה סיבובית. הייתי עם תחבושת גבס 3 ימים. אני חודש אחרי. האזור כואב מאד במגע. לא יכולה ללכת עם נעליים סגורות. חיצונית - הכל נראה תקין. הייתי היום אצל אורטופד. הוא ראה את הצילום ואמר שרואים שיש בקרסול ירידה קיצונית בצפיפות העצם. באמת יש לי אוסטאופורוזיס על רקע מחלת מעי, שימוש בסטרואידים ותת משקל. יש לציין שרמות הויטמינים שלי בדם תקינות. הוא אמר שבגילי (34) לא קוראים לזה אוסטואופורוזיס, רק אחרי גיל 65+ וזו אוסטאופורניה חמורה. בנוסף ציין שבצילום רואים שבר מאמץ. נשלחתי לאולטרה סאונד קרסול וקיבלתי מרשם ל"תומכי קרסול". הבעיה: אני עם כאבים. לא לוקחת תרופות נוגדות כאב (גם אסור לי). אני טסה עוד חודש וחצי... מגע קל באזור ואני שעות סובלת. מה עושים בינתיים? האם לחזור על הצילום? אולי כן כדאי לגבס את הקרסול? יש לציין שמנוחה במקרה שלי כמעט לא מתאפשרת... עובדת ועם 2 ילדים מאד קטנים בבית ועבודה. תודה רבה!

שלום רב במידה ומדובר בשבר מאמץ, אכן גיבוס למשך כחודש עד חודשיים יכול לעזור מאד עד ריפויו. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

27/07/2017 | 19:37 | מאת: דניאלה

מהצילום ניתן להבחין במשהו חריג? קיבלתי ללא פענוח.

30/07/2017 | 06:57 | מאת: דניאלה

מצורף הצילום

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול