חיידק שיגלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/09/2004 | 12:00 | מאת: אהוד

שלום רב, לפני כעשרה ימים אובחן אצלי בבדיקת צואה חיידק מסוג שיגלה סוניי. חודשים רבים קודם לכן סבלתי משלשולים לסירוגין וצואה רכה אך לא ייחסתי לכך חשיבות. לאחרונה ביצעתי בדיקות מקיפות בגלל ירידה במשקל וכאבי בטן וצואה רירית שהתלוו לשילשולים וכך התגלה החיידק. יש לציין כי לפני כשנתיים אובחנה אצלי דלקת בקיבה ורפלוקס בבדיקת גסטרוסקופיה והסימפטומים שקדמו לכך גם היו שילשולים רצופים שנמשכו כשבוע ימים אך בבדיקות הצואה שערכתי בזמנו לא נתגלו חיידקים. לאחר כל טיפול אנטביוטי מקרי כמו נגד דלקת גרון היתה הטבה במצב והשילשולים נעלמו לתקופה מסויימת אך לא ייחסתי לכך חשיבות. בינתיים ניתן לי טיפול בכדורי רספרים פורטה שהתברר מאוחר יותר שהחיידק עמיד בפניו וכיום טיפול בכדורי זינט 500 פעמיים ביום. חשוב לציין כי בבדיקת צואה שערכתי ארבעה ימים לפני בדיקת הצואה שבה נתגלה החיידק לא התגלו חיידקים, אך לאחר שנאמר לי למסור את הבדיקה קרוב ככל האפשר לשעת האיסוף ערכתי בדיקה נוספת שרק בה התגלה החיידק. האם חיידק השיגלה יכול ללא טיפול להישאר בגוף זמן כה רב, האם טיפול אנטיביוטי בחיידק יכול להשמיד אותו והאם תקופה ארוכה של שילשולים יכולה לגרום לירידה במשקל. בתודה, אהוד.

07/09/2004 | 20:29 | מאת: ד"ר אייל גל

חיידק השיגלה הוא פתוגן, זאת אומרת שנוכחותו בצואה מראה על תהליך דלקתי במעי. ברב המקרים הזיהום חולף מעצמו ללא טיפול אך במקרה כמו שלך בו השלשול ממושך יש צורך לטפל באנטיביוטיקה אחרת החיידק . שלשול ממושך יכול לגרום לירידה במשקל. אם לאחר הטיפול אין הטבה בסימפטומים יהיה צורך בהמשך בירור ע"י גסטרואנטרולוג. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול