מתוטרקסאט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/09/2013 | 11:13 | מאת: א

שלום אני חולה קרוהן כשנה, מטופל בזריקות מתוטרקסאט 25 מ"ג אחת לשבוע עברתי 5 זריקות החל מהזריקה השלישית התחלתי להרגיש כאבים בעכוז השמאלי, בו מוזרקת התרופה מדובר בכאבים חזקים שמקשים על ההליכה, כואבים בעת הפעלת השריר, באים והולכים למשך מספר שעות (יום כואב יום לא, למשל). מעבר לכך הגוף מגיב טוב לתרופה והיא עוזרת למחלת הקרוהן. האם ידוע על כאבים שנוצרים כתוצאה מהזריקה? והאם יש מה לעשות בנושא?

<p>האם ידוע על כאבים שנוצרים כתוצאה מהזריקה? -- אחרי כל זריקה לשריר יכולים להיות כאבים בשריר והאם יש מה לעשות בנושא? -- 1. לעבור להזרקה לתת-עור -- 2. לוודאי שלא מדובר בכאב מסיבה אחרת, שאינה קשורה ישירות למתוטרקסט: דלקת במפרקי עמוד שדרה-אגן (מפרקי העצה והכסל), דלקת במפרק ירך, ואם אתה מטופל גם בסטרואידים - נמק מפרק הירך. יש לפנות לרופא (גסטרואנטרולוג) המטפל לבדיקה גופנית מכוונת לעניין זה - יתכן וירצה להפנות לבדיקת אורטופד או ראומטולוג ולצילומים (MRI) מכוונים למפרקים</p>

19/09/2013 | 11:22 | מאת: א

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול