תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/09/2013 | 15:40 | מאת: יעל

שלום, אחותי בת 16, עברה לפני כחודש בדיקת גסטרוסקופיה (צינור דרך הפה) וקולונוסקופיה (צינור דרך פי הטבעת) מחשד לibd -קרוהן. לסיכום נכתב בתוצאות של דגימות הביופסיות- "הממצאים במסתם אילוציאקלי מעלים חשד למחלת מעי דלקתית. דרושה קורלציה קלינית". מה הכוונה? שאולי אין לה מחלת קרוהן? אני הבנתי שהתוצאות של הביופסיה אמורות לדעת בדיוק מה האבחנה. הרופאה אמרה שרק עוד 3 שבועות המדולן ימצא בדיוק מה שיש לה. חשוב לציין שכרגע היא שותה 2 כדורים ביום של אימורן, כדורי ברזל, שותה מדולן ואוכלת מאכלים בסיסים שהדיאטנית הסכימה. כמו כן יש שיפור משמעותי ברמת בדלקת ( התחילה עם 17 והגיעה ל0.8). תודה רבה על התשובה

שלום יעל, 1. בתשובה לשאלתך: במובן מסוים להרכיב תמונה של מחלה זה כמו להרכיב פאזל - לתמונה מלאה דרושים חלקים רבים והם צריכים להתאים אחד לשני... תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות מעבדה, צילומים - כולל CT או MRI או קפסולה, ממצאים אנדוסקופיים (קולונוסקופיה), תשובות ביופסיה... לפעמים גם תגובה לטיפול. תאור של הביופסיה שהבאת מחשיד לדלקת מעי, המיקום אופייני למחלת קרוה'ן אך יש גם דלקות אחרות שעלולות לפגוע במעי - זהום (קמפילובקטר לדוגמה), תרופות (משככי כארבים מסוג NSAIDS - אדקס, אדוויל, נאקסין, נורופן) ועוד סיבות רבות ומגוונות. לכן הפתולוג - שלא ראה את אחותך ולא שמע את הסיפור במלואו - כותב תשובה בנוסח זהיר ורחב. את אומרת בצדק שהביופסיות אמורות לתת את התשובה המדוייקת אך התשובה זאת תנתן על ידי גסטרואנטרולוג המטפל, לא הפתולוג. 2. משהו לא מסתדר לי: אחותך נמצאת כאת במהלך בירור (לפני קולונוסקופיה והביופסיות עוד לא הייתה האבחנה ברורה?) וכבר מטופלת בתרופות (כנגד איזה מחלה?)

19/09/2013 | 21:43 | מאת: יעל

שלום ד"ר, לפני כחודש וחצי אחותי אושפזה כיוון שהיו לה כאבים בצד ימין בבטן התחתונה. בזמן הבירור הרופאים אמרו שכנראה זה מחלת הקרוהן. לפני כחודש היא עשתה את הבדיקות וכבר אז אמרו לה שזה כמעט 100 קרוהן לפני תוצאות הביופסיה, ןרק שיגיעו התוצאות נדע בדיוק. היא החלה לשתות מדולן כבר שהגיעה לבית החולים ועד עכשיו (מזה חודש וחצי), בנוסף היא החלה לקחת 2 אימורן ביום מיד לאחר הבדיקה. לסיכום- מיד לאחר הבדיקות הרופאים קבעו שזה קרוהן, בגלל זה אני שואלת על תוצאות הביופסיות כי רשום "חשד". אז אולי זה לא קרוהן? אולי זוהי מחלה אחרת? ואולי זוהי רק דלקת? כלומר איך אפשר לרבוע 100 אחוז לפני תוצאות הביופסיה? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול