מחלת מעי?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/09/2013 | 19:12 | מאת: ליאם

שלום, אני בת 32. לפני כמה חודשים התחלתי לרדת במשקל - ירדתי 6-7 ק"ג תוך כמה חודשים (הייתי שוקלת 64 וכעת אני 57-58), ירידה לא מכוונת. הייתי אצל רופאת המשפחה והיא היא ייחסה את זה ללחץ וכיוון שילדתי לפני שנתיים ייחסה את זה גם לזה שאני מתרוצצת אחרי הקטנה בשלבי ההתפתחות שלה. עברתי בירור של בדיקות דם , US בטן עליונה, צילום חזה, CT חזה שהיו תקינים. בדיקת דם לצליאק תקינה. כמו כן כבר כמה חודשים טובים, מעל חצי שנה שיש לי יציאות רכות עד כדי שלשולים פעמיים-שלוש ביום. עשיתי תרביות צואה וצואה לדם סמוי ויצא תקין. יש לי דוד+סבתא שנפטרו מסרטן המעי הגס. כעת אני בהריון שבוע 11. פניתי להתייעצות עם רופא גסטרו במטרה לבצע קולונוסופיה. הוא בדק ואמר שכיוון שכל הבדיקה תקינות,ספירת דם תקינה,צואה לדם סמוי שלילי ובגלל שאני בהריון - הוא לא חושב שצריך לעשות קולונוסופיה..ביקש שאמנע במשך שבועיים ממוצרי חלב כדי לראות האם זה קשור לזה. ואם זה ממשיך לחזור לאחר הלידה. שאלתי - ואם לא הייתי בהריון? הוא אמר שהיה שולח אותי ל CT בטן. שאלתי היא כזאת - אני חוששת מפני המחלה הארורה. האם כדאי באמת להמתין עם בירור עד לאחרי ההריון? האם זה לא זמן קריטי וכדאי כן לשלול מחלות במיוחד בגלל העניין של גילוי מוקדם? האם ייתכן שזה קשור לקוליטיס?קרוהן? האם לא כדאי לעשות MRI בטן שזה ללא קרינה? האם אפשר לרות משהו ב MRI שקשור למעיים? האם כדאי ללכת לרופא פרטי ולהתעקש על קולונוסקופיה?

אכן בהריון רצוי להימנע מCT בטן. האם יש במשפחתך סיפור משפחתי של גידולי מעי או קיבה. האם מלבד הירידה במשקל יש לך תסמינים אחרים? יכול להיות שצריך לבצע גסטרוסוקפיה ולחכות עם הקולונוסוקפיה. יכול להיות שהירידה במשקל קשורה לארועי בחילה והקאה של ההריון עצמו. לא ציינת איזה תסמיני הריון יש לך? בקיצור להגיע למרפאה בצורה מסודרת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול