חשד לקרוהן-בדיקות גסטרו+MRI ועוד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/07/2013 | 19:24 | מאת: מור

שלום לפני כחצי שנה התחלתי בבדיקות האם יש לי קרוהן.רופא הגסטרו שלי חושש שיש לי קרוהן[מאחר ולדודה שלי יש גם,במשפחה]. אובחנתי כרגישה ללקטוז ומזה כבר חצי זה אני לא נוגעת במוצרי חלב אלא שאחרי סלטים,ארוחות,על האש וכדומה אני ניגשת לשירותים,גם ציבוריים,לשלשולים כאבי בטן ונפיחות [הרגשה של כבדות אחרי אוכל].לאחר שהרופא איבחן וראה שיש לי דלקת כנראה מנטרלית באזור הקיבה/המעי הד',וזאת לאחר אולטרסאונ,כדי לאמת את זה וכדי לבדוק אם יש קרוהן נשלחתי לבצע קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה,הכל היה תקין אבל לקחו לי ביופסיה. לאחר בדיקות אלה נתן לי הרופא פנטסה בתמיסה לקחת פעמיים ביום. לאחר כחודש וחצי שלא עוזר כלוםףהפסקתי את השימוש בהוראתו. לאחר זה ניגשתי לבדיקת אנדוסקופיה-קפסולה ונכתב לי בתוצאות כך: "רוב המעי הדק נראה תקין,ללא כיב או דלקת. רק באילאום הסופי ניתן לראות 2-3 ארוזיות זעירות ביותר ללא סימני דלקת משמעותית" והיום ניגשתי לבדיקת MRI {mre) ועוד לא קיבלתי תוצאות. עד כה, כמו מה זה נשמע? אני סובלת !!! אני לא יכולה ללכת למסעדה נורמלית ולאכול בשקט ולהנות. הייתי פעמיים עם המשפחה אכלנו על האש ולא הפסקתי לשלשל אחכ פעם אחר פעם כאשר רק לי זה קרה. אני כבר לא מסוגלת. יש לציין שאני בת 17 וחצי...ועברתי כבר את כל אלו. אשמח מאד לקבלת תשובה וייעוץ מצד גורם אחד ולווא דווקא מרופא הגסטרו שלי, זאת מכיוון שאני רוצה לקבל חוות דעת נוספות בנושא. תודה מור

מור שלום, לאחר שהרופא איבחן וראה שיש לי דלקת כנראה מנטרלית באזור הקיבה/המעי הד',וזאת לאחר אולטרסאונ -- ? קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה,הכל היה תקין אבל לקחו לי ביופסיה -- ומה הייתה התוצאה? לאחר בדיקות אלה נתן לי הרופא פנטסה בתמיסה לקחת פעמיים ביום -- באיזה מחשבה? באיזה אבחנה? במה הוא ניסה לטפל? "רוב המעי הדק נראה תקין,ללא כיב או דלקת. רק באילאום הסופי ניתן לראות 2-3 ארוזיות זעירות ביותר ללא סימני דלקת משמעותית" -- ביצעת עם הכנה עם חומר משלשל או בלי? אם עם, מהוא החומר? 2 שקיות אבקה בטעם תפוז (פיקולקס) או ג'ריקן של חומר משלשל (מרוקן)? -- האם את נוטלת משככי כאבים - אדקס, אדויל, נאקסין, נורופן, ארקוקסיה, אתופן? והיום ניגשתי לבדיקת MRI {mre) ועוד לא קיבלתי תוצאות. עד כה, כמו מה זה נשמע? -- לא יודע עוד... תעני לשאלות אשמח מאד לקבלת תשובה וייעוץ מצד גורם אחד ולווא דווקא מרופא הגסטרו שלי, זאת מכיוון שאני רוצה לקבל חוות דעת נוספות בנושא. -- זאת החלטה נכונה. אם כך, עליך לאסוף את כל ממצאי הבירור (דוחות קולונוסקופיה, ביופסיות, צילומים, קפסולה) ולגשת לרופאשמתעסק בתחום מחלת מעי דלקתית באחת ממרכזים רפואיים גדולים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול