טיפול בקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/07/2013 | 20:44 | מאת: ג'ניה

שלום, אני בת 28 ומאובחנת כחולת קרוהן מזה כשנתיים. ניסיתי טיפול של רפאסל ואסאקול שגרמו לתופעת לוואי של עליית חום (מעל 39 מעלות) ולאחר מכן ניסיתי אימוראן ופורינטול שגרמו לדלקת לבלב חריפה. כיום אני ללא טיפול תרופתי ומרגישה די טוב, אם כי על פי קולונוסקופיה ובדיקות הדם קיימת דלקת קלה (CRP 1.4) באיזור ה-terminal ileum. מאחר ואני מתכננת להכנס להריון, הרופא המליץ להתחיל טיפול בפנטסה על מנת להגיע לרמיסיה מלאה לפני ההריון. השאלה שלי היא זו: אני יודעת שפנטסה היא חלק מהמשפחה של סולפה סאלאזינים והם בעבר גרמו אצלי לעליית חום, האם גם פנטאסה תיגרום לאותה תופעת לוואי, או שיש סיכוי שהיא תעבוד טוב יותר? כמו כן, האם יש סיכוי שתיגרם שוב דלקת בלבלב כמו שקרה אחרי אימוראן ואסאקול??? תודה רבה, ג'ניה

1. אני יודעת שפנטסה היא חלק מהמשפחה של סולפה סאלאזינים והם בעבר גרמו אצלי לעליית חום, האם גם פנטאסה תיגרום לאותה תופעת לוואי, או שיש סיכוי שהיא תעבוד טוב יותר? -- פנטאזה מכילה את אותו החומר הפעיל בדיוק (מזאלמין או בשם אחר 5ASA) כמו ראפאסל או אסאקול. לא לבלבל עם סולפסלזין, המכיל - בנוסף למזאלמין - גם אנטיביוטיקה חלשה בשם סולפה. מדובר בתרופות יעילות לקוליטיס אך עם זאת יעילותן במחלת קרוה'ן אינה מוכחת. קיים סיכוי סביר שתגיבי באותה התגובה האלרגית (חום) לפנטאזה כפי שהגבת לאסאקול או רפאסל. 2. האם יש סיכוי שתיגרם שוב דלקת בלבלב כמו שקרה אחרי אימוראן ואסאקול??? -- הכוונה היא ככל הנראה לאימורן ופורינתול? לא ממש, מדובר בקבוצות שונות. למען האמת, גם מזאלמין יודע לגרום לדלקת אלרגית בלבלב אך זה מאוד-מאוד נדיר.

12/07/2013 | 12:20 | מאת: ג'ניה

תודה רבה על תגובתך המהירה. עזרת לי לעשות סדר בדברים. אחזור להתייעצות עם הרופא המטפל שלי בנוגע להמשך טיפול.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול