האם לפני קולונסקופיה צריך טיפול מונע לאנדוקרדיטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/10/2012 | 13:45 | מאת: הראל

שלום, אנחנו סטודנטים לרפואה ויש סוגיה שלא הצלחנו להבין מההריסון וחשבנו שמכיוון שזה בסיסי לידע של רופאים כדאי שנשאל: האם לפני קולונסקופיה צריך טיפול מונע לאנדוקרדיטיס (בהנחה שמתקיים תנאי לבבי לאנדוקרדיטיס כמו מסתם תותב או מום לב כחלוני)? ההריסון אומר שצריך לתת טיפול מנונע לפני פרוצדורות דנטליות או ניתוחים במערכת הנשימה, ולגבי הGI או המערכת האורינרית אין תשובה ממש. יש התבטאות שאם חודרים דרך רקמה מזוהמת אז לתת. האם אתם נותנים טיפול מונע לפני קולונסקופיה? (בהנחה שאנוס/רקטום זו רקמה מזוהמת גם אחרי ה"ניקוי" שעושים לקראת הקולנוסקופיה) האם זה תלוי אם הקולונסקופיה רק אבחנתית או גם טיפולית עם ביופסיה (במציאות אי אפשר לדעת אם תהיה ביופסיה או לא, אבל בואו נניח שרופא נשבע שבקולנסקופיה מסויימת לא יעשו ביופסיה אלא רק יסתכלו) ולפני גסטרוסקופיה? תודה רבה, הראל ויונתן

Table 40-1 -- Endoscopic Procedures for Which Antibiotic Prophylaxis Is Recommended* Upper Endoscopy PEG placement Control of variceal bleeding[†] ERCP Bile duct obstruction when drainage may be incomplete (e.g., intrahepatic biliary strictures) Liver transplant recipient with biliary obstruction Pancreatic pseudocyst EUS-FNA Pancreatic cysts Mediastinal cysts Intramural cysts אין צורך בכל פרופילקטיקה לפני גסטרוסקופיות או קולונוסקופיות כולל ביופסיות או פוליפקטומיות והפרוצדורות היחידות שדורשות פרופילקטיקה מצויינות בטבלה שצרפתי משלזינגר

24/10/2012 | 18:42 | מאת: הראל

ראשית, תודה רבה. זה עושה סדר. לגבי גסטרוסקופיות שרשמת שאין צורך: בטבלה רשום שכן צריך טיפול מונע בupper endoscopy אז מה נכון?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול