כאבים ושלשולים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/06/2011 | 14:45 | מאת: מיכל

שלום, חזרתי לפני כשנה מטיול בהודו ומאז אני סובלת מבעיות עיכול נוראיות-כאבי בטן, תפיחות, גזים, שלשולים. מעולם לא סבלתי קודם מבעיות עיכול כלשהן. מאז אני לא יכולה לאכול כמעט כלום, פיתחתי רגישות למוצרי חלב, פירות, סויה, בשר, חיטה(בדיקת צליאק שלילית). בקושי מצליחה לאכול אורז וירקות מבושלים, נורא קשה לעכל חלבונים מכל סוג.הבטן מתנפחת אחרי האוכל, גם כשאני לוקחת אנזימי עיכול. הכאבים לא מוקלים ביציאות ולעתים אף מוחמרים. תחילה פניתי לרופא המשפח, בבדיקת צואה נמצא blasocystis hominis, קיבלתי פלאג'יל שעזר חלקית וזמנית. הבירור אצל רופא גסטרו לא העלה דבר, בדיקת הסיגמואידוסקופיה תקינה (לא נלקחו דגימות, הסתכלות בלבד). פניתי למומחה למחלות זיהומיות אשר אחבן אמביאזיס ע"פ תסמינים, קיבלתי 2 תרופות - פרוטוציד ואסקזול וגם הפעם חל שיפור חלקי וזמני בלבד. נטלתי שמן אורגנו במשך מס' חודשים וגם זה לא עזר.בבדיקת צואה אחרונה שוב נמצא בלסוסיסטיס הומיניס. מכיוון שקשה לי לאכול ואני סובלת מכאבים ושלשולים, ירדתי במשקל והיום אני סובלת מתת-משקל. בנוסף לכך הופיעו גם כאבי ראש, כאבי מפרקים ועייפות קיצונית. מה זה יכול להיות? לאיזה רופא ולאיזה בדיקות עלי לפנות. בתודה מראש, מיכל

05/07/2011 | 23:01 | מאת: ד"ר אייל גל

לא נראה לי שכל התסמונת הזו נגרמה ע"י טפילים. ייתכן שמדובר בתסמונת מעי רגיש או בבעיה אחרת. מומלץ להגיע למרפאה ליעוץ.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול