הריון עם כדורים לאפילפסיה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

23/03/2014 | 17:38 | מאת: רינת

שלום התחלתי לקהל טיפול של כדורים נגד פירכוסים( פעם אחת קיבלתי התקף אפילפסיה אבל יש היו לי ניתוקים ) כרגע אני לוקחת קאפרה והגעתי לנוירולוג ואמרתי לו שאני רוצה להיכנס להריון בהתחלה הוא החליט להחליף לי את המרשם מקאפרה(1000 מג ליום) ללמיקטל (250 מג ליום) אבל בגלל שלא קיבלתי אישור הוא אמר לי להישאר עם קאפרה מה עדיף במהלך ההריון קאפרה או למיקטל תודה

24/03/2014 | 06:29 | מאת: צביה רן

שלום רינת, את צריכה לקבלת חוות דעת נוספת מרופא מקצועי, מה שאין כאן. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

10/05/2014 | 02:22 | מאת: דנה

את לא לבד... גם אני אפילפטית, כבר אמא לילדה ובהריון כרגע, ממש במקרה אני פה :) בנוסף, אני יו"ר עמותת אי"ל- אגודה ישראלית לאפילפסיה כך שיש לי ידע נרחב (שכמובן לא מחליף מידע של בעל מקצוע!!) אני ממליצה לך בחום, בעיניי זה חשוב מאד ואני אומרת זאת לכל מתמודד עם אפי'- להיות במעקב אצל אפליפטולוג/ית (נוירולוגים המתמחים באפילפסיה) ולא אצל נוירולוג רגיל. התרופה שנחשבת היום הכי ידידותית בהריון זו הלמיקטל, אך אפשר לעבור הריונות בריאים גם עם תרופות אחרות (בהריון הקודם הייתי עם טגרטול, מכירה אשה שילדה תאומים בריאים ושמחים עם 'קוקטייל'- כלומר מספר תרופות ואף אחת מהן אינה למיקטל).יש לי חברה המנסה להיכנס להריון וגם היא נוטלת קפרה ויש עוד נשים רבות שעברו הריונות עם קפרה ותרופות אחרות. לטעמי הכי חשוב שתהיי רגועה, לפני ובמהלך ההריון- עוד יותר אם לחץ מהווה טריגר עבורך להתקפים. אשמח אם תרצי, לקשר אותך לעוד נשים עם אפילפסיה שעברו הריון ובוודאי יוכלו להרגיעך, וגם לשלוח לך רשימת אפליפטולוגים. מידע חשוב שאולי הנוירולוג שלך לא מודע אליו- ללמיקטל יש צורך באישור, נכון, אבל יש תרופה בעלת אותו חומר פעיל (למוטריג'ין) שזו התשובה הישראלית ללמיקטל ( פשוט מיוצרת בארץ ולא מיובאת). היא נקראת למודקס ואני מקבלת אותה לאחר שהומלץ לי על למיקטל וגם, לא קיבלתי אישור. ללמודקס אין צורך באישור ועדה. כמובן שאין לראות במידע זה שאני מוסרת מעין המלצה לתרופה- אך כדאי שתשאלי את הרופא המטפל בנוגע לכך. אם את מעוניינת במידע נוסף, עלון בנושא אפילפסיה והריון וכו' פני אלינו דרך המייל של העמותה- [email protected] או חפשי אותי באופן אישי בפייסבוק- dana meridor aharon בהצלחה!

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה